Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #964. Utvisa Putilov!

Världen: Finlands statsminister Juha Sipilä (C) deltar i den antirasistiska demonstrationen till Jimi Joonas Karttunens minne. Sipilä är på landskapsresa och kommer att delta i det evenemang som ordnas i Kuopio. Huvudevenemanget ordnas i Helsingfors där president Tarja Halonen är en av talarna (Yle).

Sverige: Putilov. ”Flera personer med hög kompetensnivå har uttalat sig om en potentiell säkerhetsrisk. Då tycker jag att det kräver att man tar situationen på allvar”, säger Peter Hultqvist till DN. Hans Wallmark i försvarsutskottet säger att ”det finns en hotbild och underrättelsehot mot Sverige, som även svenska partier och riksdagen kan utsättas för. Därför får man inte vara aningslös” (TT).

Putilov ska givetvis förhöras omgående och därefter utvisas till Ryssland. Och Åkesson får gärna följa med, till ”Putte” som SD säger, en av deras idoler. Hur svenska är egentligen Sverigedemokraterna? Allt dom uppskattar verkar finnas utomlands, i de värsta högerdiktaturer som går att uppleta. Ungern är förstås allra bäst, med sitt totalitära järngrepp om befolkningen och sin öppna rasism.

Malmö/Lund: Gator, parker och kvarter i Lunds nya stadsdel Brunnshög ska namnges. Det ger politikerna huvudbry. Kända namn från forskarvärlden lämpar sig väl som gatunamn i Lunds nya stadsdel med forskningsanläggningarna Max IV och ESS. Kvinnonamn efterfrågas. Och jag tycker givetvis att den svenska graffitiforskningen – som började i Lund – ska få vara med. Där kan man tala om en pionjärinsats.

brunnsho%cc%88g

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: