Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #963. Putilov rysk spion?

Världen: Klimatavtalets framgångssaga fortsätter. 30 länder väntas ratificera det globala klimatavtalet från Paris i dag. Det nya klimatavtalet ser ut att ratificeras mycket snabbare än väntat, trots att EU släpar efter (Yle).

Sverige: Putilov rysk spion? Den man som är anställd vid SDs riksdagskansli och som har skrivit debattartiklar under falskt namn, pekas nu ut som en potentiell säkerhetsrisk, enligt en säkerhetsexpert som Sveriges Radios Ekot talat med. Mannen som gått under flera namn men som i media är känd under det fingerade namnet Egor Putilov och tillika SD:s desinformatör, har haft samröre med en dömd kriminell person från Sankt Petersburg med kopplingar till ryska myndigheter, enligt Ekot.

Sverige: Fyra delar på alternativt Nobelpris. Right Livelihoodpriset, också kallat det alternativa Nobelpriset, går i år till fyra pristagare. Frivilligorganisationen Vita hjälmarna som räddar människor i krigets Syrien, Mozn Hassan som arbetar för kvinnors rättigheter i Egypten, den ryska flyktingaktivisten Svetlana Gannusjkina och den turkiska tidningen Cumhuriyet delar på priset (Yle).

Malmö/Lund: Lunds konsthall 1 oktober – 27 november 2016. Lunds konsthall presenterar två nya utställningar. I konsthallens nedre gallerier visas skulpturer av Staffan Nihlén, en utställning som efterfrågats av många besökare. På övre plan visas konstnärsgjorda böcker från närområdet med omnejd.

Ett exempel på konstnärsbok är Jean Sellems ”Sweden Today” som är en inbunden bok i stort format som enbart innehåller 1000 helt svarta sidor. Det är resultatet av Jean Sellems mångåriga research, hans forskning kring läget i nationen.

Staffan Nihlén är känd för Lundaborna genom skulpturen ”Eos den rosenfingrade” som står vid dammen på Clemenstorget. Nedan en annan av hans skulpturer, Plenza, som finns i Raoul Wallenbergs park sedan 1993.


nihlen2Courtesy Staffan Nihlén: Plenza.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: