Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #957. Monets näckrosdamm.

Bara 43 krönikor kvar till Krönika #1000. Frågan är: Ska jag stanna där? Och koncentrera mig på de längre artiklarna? Kommer jag i så fall kunna låta bli att krönikera varje dag? Hm. Vad säger ni, bloggläsare? Men var inte oroliga, Konst&Politik ska vara kvar på nätet och uppdateras så länge jag lever. Eller längre om det finns bredband i himlen 🙂 !

Världen: I fredags utnämndes Nadia Murad som överlevde sexslaveriet under IS till goodwill-ambassadör för FN:s kontor för narkotikakontroll och förebyggande av brott, UNODC (DN). Tusentals yazidier är fortfarande i IS’s fångenskap.

Sverige: Stefan Löfven avgår inte – även om allianspartierna blir större än de rödgröna efter nästa val. Det sa statsministern i en intervju med SvD. Till Expressen utvecklar han resonemanget. ”Men om de säger att de vill samarbeta med Sverigedemokraterna, då är det självklart att jag avgår” (Expressen). Han har slutligen blivit en slipad politiker.

Sverige: ”Prioritera flyktinghjälpen i biståndsbudgeten. Det är moraliskt rimligt att de medel som nu återförs till biståndsbudgeten från det flyktingmottagande som aldrig blev av, faktiskt kommer flyktingar till del. Det finns flera saker som Sverige kan göra i detta skede”, skriver riksdagsledamoten Fredrik Malm (DN).

Roligast idag: Tanken på att Folkpartiet och Sverigedemokraterna slås ihop och blir LSD. (Tipstack: Maj Wechselman).

 

Malmö/Lund: LKF ”nöjer sig” med 0,9 procents hyreshöjning vid det kommande årsskiftet men vill sedan höja hyran med ytterligare 1,4 procent i början av 2018. Det är första budet från Lunds allmännyttiga bostadsbolag inför höstens hyresförhandlingar (SDS). LKF:s hyror är på tok för höga. På den bostad jag själv hyr har hyran ökat med drygt 50% sedan jag flyttade in, även om det var ett bra tag sedan. Hyresbidrag betalar mångas hyror som på det viset går rundgång mellan stat och kommun. Sänk hyrorna – det är vad vi vill ha Hyresgästföreningen till!

Konsten: Ordrupgaard norr om Köpenhamn visar ”Monet. Ud af impressionismen. I denna stora utställning finns både de underbara näckrosmålningarna och hans berömda färgstudier av solbelysta höstackar under olika timmar på dygnet. Och mycket mer. Ytterligare information på: http://ordrupgaard.dk/.

 

monet

Courtesy Claude Monet. En målning i en lång serie med näckrosmotiv.


 

 

Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: