Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #950. Gatukonst på hög nivå: Os Gemeos.

Världen: Nordkoreas ende överviktige invånare Kim Jong Un utbrister att USAs sanktionshotelser mot landets kärnvapenprogram är ”skrattretande”. Tuff kille. Obama försöker förneka Nordkoreas strategiska position som en legitim kärnvapenstat, men det är lika utsiktslöst som att försöka täcka för solen med handflatan”, rapporterar KCNA, stalinistregimens något entoniga megafon.

Sverige: Under 2017 till 2020 kommer polismyndigheten att få ett tillskott på 2 miljarder kronor. Säkerhetspolisen, Säpo, kommer få ett tillskott på 650 miljoner kronor. Summan för nästa år är 100 miljoner kronor extra för polisen och 80 miljoner extra för Säpo. Frågar du mig så är det bortkastade pengar. Gör om alltihop – det finns en del visioner i slutet på artikeln ”Avveckla polisen – skapa alternativ!” på denna blogg.

Malmö/Lund: Vad händer på India Däck Bokcafé under Kulturnatten 17/9 ? Jo, det blir ”Politik underifrån” med anledning av detta aktuella boksläpp. Bjud in era vänner och kom på det här https://www.facebook.com/events/1805218146399987/ Vi brukar ha nattöppet 18-24 detta datum!

Konsten: Det går bra för Os Gemeos, gatukonstens geniala tvillingar. Numera också på Artnet.  Otavio Pandolfo och Gustavo Pandolfo är födda 1974 och uppväxta i São Paulo i Brasilien, numera verksamma över hela världen. Deras officiella hemsida http://www.osgemeos.com.br/pt har många fantastiska bilder, som vanligt i jätteformat. En målning av Os Gemeos kan lätt täcka fasaden på ett femvåningshus uppifrån och ner. Och deras stil är både originell och poetisk, fantasybetonad, ibland socialkritisk men alltid vänlig. Den nedersta bilden här är ett dubbelt självporträtt. Visst är dom häftiga?


osgemeos

os-gemeos2

 

os-ge%cc%82meos-3

Courtesy Os Gemeos.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: