Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #948. Är han Sveriges vackraste nazist?

Världen: Hundratals demonstranter krävde att Migrationsverket inte ska skicka tillbaka asylsökande till Irak, Somalia och Afghanistan. Invandringskritiska motdemonstranter störde med oljud. Hundratals personer samlades utanför Migrationsverket i Fiskhamnen i Helsingfors (YLE).


emma

Sverige: Nazistsajten Nordfront.se hade för ett tag sedan en ”artikel” om Emma Goldman, ett av alla de ämnen dom inte behärskar. Skriva kan dom ju inte heller. Då man inte kan hitta något annat att kritisera inriktar man sig på hennes utseende, naturligtvis från vulgärantisemitisk och vulgärantifeministisk horisont. Emma var faktiskt söt i sin ungdom (bilden ovan)  och hennes utseende som äldre var helt normalt. Detta hade ingen relevans för hennes politiska gärning. Hon var en av världshistoriens viktigaste och modigaste kvinnor; hon varnade både för Hitler och Lenin, hon slogs mot Franco och är också förebilden för vår tids anarkafeminisier. En gudabegåvad talare.”Får jag inte dansa är det inte min revolution”.

Men här kommer en riktigt vacker nazist, Emil Hagberg! På bilden ses han under det hjältemodiga överfallet på kvinnor och barn i Kärrtorp.


emil

Emil Hagberg, Swedish Mr Nazi Beauty Contest.


Sverige. Chefen för polisens Arabysatsning ”välkomnar” en utredning mot de poliser som anklagas för att ha misshandlat en man i en frisersalong i Araby. Anledningen? Han vet att polisens internutredningar alltid och med lagbunden säkerhet leder till frikännande.

Sverige: Diffus hotbild driver debatt om beredskap. Det är positivt om totalförsvaret kan hantera ett krisläge. Men att sprida bilder av att vi behöver vara förberedda på ett skräckscenario samtidigt som de möjliga hoten inte är konkreta? Ingen bra idé, skriver ETC.

Som en kontrast: Vacker graffiti. Courtesy Carolina ”Blue” Falkholt.


carolina


***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: