Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #947. Bröd och skådespel.

Världen: 11 september, dagens datum, förändrade världen 2001, och inte till det bättre. En ström av olagliga invasioner och utomrättsliga åtgärder kom att följa men terrorismen finns fortfarande kvar. Dags att sätta punkt genom en slutoffensiv mot IS/Daesh! Därefter kan vi återgå till kampen mot de största terroristerna – Staten & Kapitalet.

Sverige: Omorganisationen av Polismyndigheten har kritiserats hårt. Poliser säger upp sig och ifjol klarades bara 14 procent av alla brott upp. Ledningen vill dock inte kalla det som sker inom myndigheten för en kris. Men nu ger en stor rapport beställd av regeringen kritikerna rätt, skriver AB i en stor granskning. Men det var (som vanligt) Konst & Politik som var först med kritiken, i artikeln ”Avveckla polisen – skapa alternativ”: https://anarchyisorder.wordpress.com/category/avveckla-polisen-skapa-alternativ/.

nazi-polis


Sverige: Klara Svensson vann på poäng i boxningsmatchen mot Mikaela Laurén, båda hetlevrade och antagonistiska. Jag får intrycket att det också finns en klassmotsättning i botten, men det är bara en gissning. Klara går nu vidare till match mot norskan Cecilia Braekhus, norskan som är proffsboxningen riktigt stora affischnamn på damsidan (svt. sport). Det ska bli intressant att följa fortsättningen. Bröd och skådespel, ni vet, och ställföreträdande konflikter som underhållning.

Malmö/Lund: Sydsvenskans kärleksförklaring till Stadsparken finns här. Den har verkligen blivit ännu underbarare.

Konsten: ”Fakta talar inte för sig själv” heter utställningen (av Skånes Konstförening till 25/9) som samlar tio svenska och internationella konstnärer kring migration och gränspolitik. Samtidigt brottas den med frågan om konstens roll (SDS).

love&peace

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: