Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #939. Ännu en tid finns det hopp.

Världen: FN:s Zeid Ra’ad Al Hussein varnar för rasisthögern i Europa. Den utgör ett akut hot mot mänskliga rättigheter och kan slå över i öppet våld, säger han bland annat.

Sverige: Här hemma i vår bedrägligt lugna avkrok verkar ingen utom den allra radikalaste vänstern ta hotet på allvar; tvärtom. De borgerliga planerar i tysthet att bilda majoritet med vårt eget rasisthögerparti och myndigheterna, Säpo och polisen jagar inbillade extremister till vänster och inbillade islamister till höger och låtsas som om den begränsade men synnerligen mordiska gruppen nynazister inte existerar. Detta är inte bra, för att uttrycka sig måttfullt. Sent ska syndaren vakna.

Men i Flamman Nr 34, 27/8 2014 skrev faktiskt Jon Bergman under rubriken Återuppliva det kollektiva självförsvaret: ”Arbetarrörelsen borde erkänna den autonoma rörelsens viktiga funktion”. Om läget förvärras skulle också fackföreningarna kunna bidra till det försvaret.

Malmö/Lund: Först ska Malmö Konsthögskola delas upp i tre grupper, varav någon ska hålla till i Mazettihuset, därefter ska de så småningom sammanföras med musik- och teaterutbildningarna i ett nytt campus i Nyhamnen. Så fattar åtminstone jag det även om helhetsbilden har litet dålig upplösning. Till Lund kommer Konsthögskolan inte. Det blir bråda dagar. Kring 2019-20 eller så ska hela den komplicerade flyttkedjan vara klar. Att behovet av ny grundskola kom som en överraskning förvånar mig något eftersom det är lätt att läsa av befolkningsstatistiken. Byråkratins vägar äro outgrundliga. Eller som man brukar säga i de administrativa korridorerna: Vi får se över våra rutiner.

Kunde man inte använda Sydsvenskans gamla skyskrapa vid Lundavägen till något kreativt? Ett Allaktivitetshus kanske? Fast då blir det väl en flyttkedja igen.

Konsten: Ett litet fotocollage jag fiskat upp på/med nätet. Ännu en tid finns det hopp.

 


vykort

 

Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: