Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #906. Förbjud tiggeriförbud och musikantförbud. För en nazifri och i övrigt giftfri kommun!

Världen: FN drar tillbaka humanitär personal från Syrien. FN:s sändebud i Syrien, Staffan de Mistura, har beslutat att dra tillbaka FN:s humanitära personal från Syrien, rapporterar nyhetsbyrån AP. Någon motivering anges inte, men behovet ökar hela tiden i takt med att kriget mot Daesh intensifieras.

Sverige: Sverige överväger att införa tiggeriförbud. – Målet måste vara att få bort tiggeriet. Det är ingen lösning på fattigdomen. Lösningen på diskrimineringen och utanförskapet i Rumänien och Bulgarien är inte och kommer aldrig att vara att vi har tiggeri på svenska gator, säger ministern till DN. Det finns ingen ursäkt för ett inhumant kliv åt höger i denna fråga. Tiggarnas problem är fattigdom och det kommer inte att lösas utan förvärras. Fattigdom är inget brott och ingen polissak. Den kan varken förbjudas som man nu gjort i Danmark eller bombas bort som man gör i Mellanöstern. Bara ett rättvist samhälle med ekonomisk demokrati duger som lösning på fattigdomens problem. Då gör man något åt det istället för att bara slippa se det.

Och på tal om fattigdomen i ”den svenska modellen”: Fattigdomssjukan TBC är tillbaka. Dags att öppna sanatorierna igen?

Sverige: Under Anders Borgs tid som finansminister sålde staten bolag till ett värde av 160 miljarder, Nu vill moderaterna sälja ut Telia och SAS också. Vore det inte bättre att sälja ut moderaterna och behålla våra svenska bolag? Fast ingen vill väl betala för Moderaterna förstås och det kan man ju begripa. Förbud är ju populärt just nu, så förbjud allt till höger om (s) så repar sig den svenska politiken, ekonomin och välfärden. Kan nog vara värt ett försök.

Malmö/Lund: Lund vill bli en giftfri kommun. Förhoppningen är att planen ska vara klar första kvartalet 2017, enligt Petter Forkstam (MP), ordförande för miljönämnden. Men man har glömt bort det farligaste giftet. Lund ska vara en SD-fri och nazifri zon. För en giftfri och nazifri kommun!

Konsten: Latuff om kriget i Syrien.


index

Courtesy Latuff.

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 augusti, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: