Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #899. Castro 90 år.

Världen: Castros 90-årsdag firas med en 90 meter lång cigarr. En kubansk cigarrtillverkare har rullat vad som tros vara världens längsta cigarr för att uppmärksamma Fidel Castros födelsedag. Mästerverket mäter 90 meter och tog tio dagar att göra, skriver BBC. Hur lång tid det tar att röka den framgår inte, men här kan man verkligen tala om kedjerökning. 🙂 Castro är älskad av den cubanska befolkningen, liksom den folkstödda revolutionen 1959 och gerillahjälten Che Guevara. Vi hoppas att socialismen på den tappra lilla ön Cuba fortsätter att utvecklas, gärna med mindre stat och parti och mer rödsvart direktdemokrati. Och häv genast handelsbojkotten, Obama!

Sverige: Polis åtalas för dödskrock. Den polisman som mejade ner ett äldre par på ett övergångsställe i Landskrona åtalas för vållande till annans död och vållande till kroppsskada. En 50-årig man dog och hans sambo skadades livshotande när de träffades av polisbilen – som inte ens var på utryckning. Åklagaren menar att polisen gjort sig skyldig till brott.– Det finns bevisning och vittnesuppgifter som talar för att det är vållande till annans död, säger Jan Pernvi, chefsåklagare Särskilda åklagarkammaren (AB).

Vi har långt tidigare skrivit om denna händelse här på bloggen; man får säga att den utredningen tog tid. Men så gällde det ju en polis. Återstår att se om han blir fälld och vilket straff som i så fall blir aktuellt. Poliser har som bekant en egen gräddfil i rättssamhället. Eller ska vi säga ”felsamhället” i stället?

Sverige: Stockholms utsugning av Norrland måste leda till ett uppror, skriver Oscar Sedholm i Folkbladet. Bra. Men det finns missnöje av skilda skäl i hela landet och upproren borde synkroniseras. När tågar vi mot Rosenbad under de svartröda fanorna?

Malmö/Lund: Malmöfestivalen skrivs det om, men också de fortsatta bilbränderna. En kraftfull social upprustning är enda medlet mot den sociala oron i Malmö.


 

fidel_honoris

 

Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: