Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #898. Daesh kan besegras.

Världen: Daesh/IS har förlorat staden Manbij i Syrien precis som YPG förutspådde. En stor seger som firas nu och ett allvarligt bakslag för fascisterna. Nästa steg blir att inta Raqqa. Daesh kan besegras.

Världen: Demokraternas Seth Moulton kommenterar presidentvalet: Donald Trump har visat att han ljuger varje dag och försöker dagen efter hävda att det han säger är sarkasm. Vad händer om han trycker på kärnvapenknappen och nästa dag säger. ”Åh, jag är ledsen, jag var bara sarkastisk” (AB).

Sverige: Fallet Assange är ett av de mest misskötta i modern tid och Marianne Ny:s agerande är obegripligt, menar f. åklagaren Rolf Hillegren på DN Debatt.

Malmö/Lund: ”Idag finns ungefär 30 aktiva graffitimålare i Lund. Runt de aktiva finns många fler som målar mer sällan eller lagligt. De är mellan femton och trettiofem år. Lunds graffitimålare består av en samling människor från alla olika bakgrunder”, säger sociologen Erik Hannerz. Hannerz anser att graffiti är en av få subkulturer som har behållit sin farlighet. Detta är korrekt och inte någon ny kunskap men det är roligt att graffitin lever. ”Graffiti can never  die, it’ll just multiplie”. Och graffitiforskningen – här är en historik. Läs gärna artikeln ”Graffiti i Lund – kort historik” på denna blogg. I min avhandling ”Den Spraymålade Bilden” (pdf här) finns också längre intervjuer och bildanalyser.

Malmö/Lund: Andreas Ekström i Sydsvenskan verkar inte vara någon anhängare av religionsfrihet. Ateismen är verkligen den tristaste av alla dogmatiska religioner.

Malmö/Lund: Och Björn Ranelid basunerar ut att han ”har gjort en gigantisk karrär”. Hm. I medierna, då. Som medioker författare med norra Europas största ego.

Konsten: Ett klipp från BBC-dokumentären ”A Brief History of Graffiti”.

http://www.bbc.co.uk/programmes/p030t1nc/player


Revolution-Graffiti

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 augusti, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: