Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #897. Finns det nån därute?

Världen: Den berömda ”Drakes ekvation” som beräknar sannolikheten för en kontakt med en utomjordisk civilisation har uppdaterats, skriver Allt om Vetenskap. Inom 1 500 år kommer det att hända. Men det kan lika gärna ske i morgon. Steven Hawkings är oroad och påminner om vad som hände när Amerika fick kontakt med Columbus. Men att vi skulle vara de enda levande varelserna i universum är det numera nästan ingen som tror på. Antalet bekräftade beboeliga exoplaneter är nu omkring 2000 och fler upptäcks nästan varje vecka.

Sverige: Svenska kyrkans medlemsras efter avslöjandena om vidlyftig representation har nu fått en prislapp. Kyrkan går miste om 38 miljoner per år efter sommarens stora tapp. Med sina enorma tillgångar, mark och fastigheter klarar dom sig nog men pengarna borde istället gå till ”dessa mina minsta” som en viss predikant från Nazaret sa. Och varför är det så ont om tibetanska buddhisttempel? I Lund kunde gamla Observatoriet passa bra för det, efter renovering..

Malmö/Lund: Den nazistiske amatöraffischeraren Dan Knark, förlåt Park,klistrar upp meddelanden om att ”förstöra” Hanna Gunnarsson (v) i Lund ”som ska vara borta imorgon” m.m. och är polisanmäld för olaga hot. Han njuter i fulla drag av att bete sig som en idiot, sån är han. Men karma is a bitch, Dan Park. Och konstnär blir du aldrig.

Konsten: Att som kurd, kvinna och konstnär kritisera sittande regering i Turkiet är inte riskfritt, men så har det alltid varit för Leyla Toprak. Senast i april avråddes hon från att visa sin film ”Distant” vid filmfestivalen i Istanbul. Festivalens advokat meddelade att ansvaret för visningens eventuella konsekvenser skulle vara Leyla Topraks eget (dn.se).


leilaLeila Toprak. Courtesy dn.se.
******

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 augusti, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: