Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #888. Sexpositivism!

 

Världen: I sitt hittills häftigaste utfall mot Turkiets västliga allierade anklagar president Recep Tayyip Erdogan dem för att stödja terrorism och kuppmakare. Det misslyckade kuppförsöket genomfördes enligt ett manus som var skrivet utomlands, hävdar han (TT). Bättre lycka nästa gång! Erdogan måste bara bort.

Ett annat häftigt utfall kommer från Trump som, något desperat, anklagar Obama och Hillary för att skämma ut landet. Om något kan skämma ut USA så är det Trump som president. Lyckligtvis ligger han 10% efter Hillary.

Sverige: Den sexuella aktiviteten har minskat både i Sverige och i USA, främst bland ungdomar. Den tid vi lever i är inte sexpositiv och det kan bli ett allvarligt problem i längden. Kanske vi kan lära något av 1970-talet, innan hiv? Hiv är inte längre en dödlig sjukdom. Samhället måste börja bejaka sexualiteten innan nativiteten sjunker ännu mer. Är det som Freud sa att ”vi vantrivs i kulturen”?

Malmö/Lund: På Stadsbiblioteket är det full fart i sommar. Barn är tillsammans med funktionshindrade och personer med annat modersmål än svenska enligt bibliotekslagen en prioriterad grupp. – Dessa måste vi lyfta fram och det vill vi. Barn är det också väldigt roligt att satsa på. Att vi jobbar på rätt sätt syns på våra höga utlåningssiffror, säger Cecilia Lindgren (skd).

Konsten: Virus.


virus8

S. Jacobson: Virus. O.p.p. 2016.

***

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 augusti, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: