Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #886. Artscape.

Världen: ”Det är inte rätt att identifiera islam med våld. Det är inte rätt och det är inte sant”, säger påven Franciskus (dn.se).

Sverige: ”Det värsta med demokratin är att den inte tar hänsyn till mänskliga rättigheter. Vad innebär det när Donald Trump, Recep Tayyip Erdoğan eller Sverigedemokraterna väljs? /…/ Maktgalna, rasistiska, fascistiska och despotiska ledare kommer till makten tack vare demokrati. Så vad bör göras? Demokratiska beslut bör i regel prövas mot FN:s deklaration om mänskliga fri- och rättigheter i en särskild institution. Varken mer eller mindre”, skriver Numan Semsuri i ETC.

Malmö/Lund: 1956 häckade den sista vilda storken i Skåne. Men tack vare Storkprojektets arbete och dess fyra uppfödningshägn är den numera återetablerad. I år har den skånska storken stått för en rekordleverans. Sammanlagt släpper Storkprojektet ut 200 nya ungar och hundratals besökare kom till Hemestorps Mölla utanför Veberöd för att bevittna deras första flygtur (SDS).

Konsten: Under tre och en halv vecka ska 22 platser runt om i Göteborg fyllas av konst. På Skandinaviens största gatukonstfestival någonsin är samtliga tio stadsdelar med och arrangörerna spår en framtid där färg får en helt annan plats i det offentliga rummet. Konstnärsdrivna organisationen Artscape har gjort urvalet av konstnärer, men hela projektet genomförs i samverkan med Göteborgs stad (Göteborgsfria.se).

En digital karta med samtliga platser kan du hitta på: www.goteborg.se/artscape


Hueman-1

Courtesy  Allison ”Hueman” Torneros .

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 augusti, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: