Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #885. 45 000 i Pridetåget.

Världen: Joan Baez: ”Det som händer i USA är ren ondska”. I hela sitt liv har Joan Baez, 75, jobbat för mänskliga rättigheter. Nu fasar folkmusikdrottningen, som sjunger på festivalen Stockholm Music & Arts på söndag, för att USA:s näste president heter Donald Trump (dn.se). Låt oss hoppas det inte blir så. Och Joan Baez har världshistoriens vackraste röst enligt mig.

Sverige: AFA jagade bort Sons of Odin från Stockholms gator i natt. Tur för oss alla att AFA finns. Inga fascister på våra gator! Och 45 000 tågade i Pride. Expressens och Sydsvenskans lögnaktiga drev mot rosa-svarta blocket har inte haft någon betydelse. Dom är Prides själ och poliser, KD-politiker och andra högerspöken har inte där att göra, liksom de nazister som försökte tränga sig in i tåget men kastades ut.

Malmö/Lund: Nu dammas SVT-klassikern ”Fråga Lund” av. Den 24 augusti har SVT premiär för nya säsongen. Jag tycker det ska bli roligt. Jag såg alla programmen på 1960-talet och ibland var jag på direktsändningen i AF:s stora sal. Fast jag tycker Kristian Luuk är litet egendomlig. Risken är väl att han stjäl programmet eller tramsar bort det. Det hade nog varit bättre med en vetenskapsjournalist som programledare.

Konsten: Ett av mina porträtt.


15

S. Jacobson: Joan Baez. Opd.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 juli, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: