Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #868. Omskärelse helt onödigt.

Världen: Bashar al-Assad: Kriget kan snart vara över. Syriens president Bashar al-Assad tror att kriget kommer att vara över inom ett par månader. Det säger han i en intervju med NBC News, och att det är tack vare Ryssland som det nu lutar åt att man kommer vinna kriget mot IS (GP). Nej, om IS besegras är det de heroiska Rojavakurdernas förtjänst och det blir inte fred förrän Al-assad avgår.

Sverige: Justitieminister Morgan Johansson (S) försvarar rikspolischefen Dan Eliassons uttalanden om Sverigedemokraterna.– Det är bra när statstjänstemän markerar. SD är inget vanligt parti utan ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, säger Johansson. Rikspolischefen Dan Eliasson har väckt reaktioner flera gånger med sina uttalanden om SD. Han har twittrat om att han kräks när han hör partiledaren Jimmie Åkesson, och nu senast i Almedalen sade han att han skulle avgå, om Åkesson blir statsminister (AB).

En originell rikspolischef.Om hela poliskåren hade samma inställning som Eliasson hade man slutat dalta med nazister och andra högerextremister. Men det vore väl för bra för att vara sant.

Malmö/Lund: En klinik i Malmö får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, efter att en omskärelseoperation slutat med att pojken fick en brännskada på ollonet. Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg kritik mot kliniken (GP). Den här formen av operation fyller ingen medicinsk funktion alls utan är en sedvänja som är att jämföra med kvinnlig omskärelse – ren barnmisshandel. Förbjud genast all ”rituell omskärelse”! Det finns inga hygieniska eller andra fördelar med att avlägsna förhuden. Däremot blir helt vanlig självtillfredsställelse svårare eller omöjlig. En medeltida religiös sedvänja som borde bort omedelbart.

Konsten: Apex Graffiti.


graff

Courtesy Apex/https://viciouslittleartfunk.wordpress.com/

 

 

love&peace

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 juli, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: