Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #856. Åkessons självmål.

Världen: President Barack Obama säger att de dödliga polisskjutningarna av två svarta män på lika många dagar ”inte är isolerade händelser” och att alla amerikaner borde vara ”djupt bekymrade” (BBC). Ett understatement. Gör något istället. Black lives matter!

Världen: ”Harm reduction” fungerar bättre än nolltolerans på de flesta områden. BBC skriver om alkoholistvård där missbrukarna får en bestämd liten underhållsdos vin utportionerad över dagen och fungerar bättre särskilt med hänsyn till hälsan.

Sverige: Det är rätt att skjuta inbrottstjuvar som är beväpnade med järnrör, anser SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Resonemanget lade partiledaren fram i en intervju med SVT-ankaret Mats Knutson, i en livesändning från Almedalen i dag. Intervjun avbryts därefter av skrattsalvor från en publik som minns att tre toppolitiker i Åkessons egna parti, Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling, också beväpnade sig med just järnrör mitt i centrala Stockholm (ETC).

Ja, det var ett präktigt självmål. Slut på myten om Åkessons politiska skicklighet. En medioker politiker med fascism bakom masken.

Sverige: Åtta av tio som arbetar i äldreomsorgen tycker att äldre får beviljad boendeplats för sent. Sex av tio tycker att det försvårar för personalen att ge äldre vård och omsorg av god kvalitet. En majoritet av äldreomsorgspersonalen uppger i samma undersökning att det blivit svårare för äldre att få en boendeplats under de senaste åren (AB). Sverige är ett rikt land men någon aktiv fördelningspolitik letar man förgäves efter. Skämmigt.

Malmö/Lund: ICA Tornets kundtillströmning på Östra Torn har drabbats av pågående trafikomläggningar och butiken har lämnat in skadeståndskrav till kommunen för minskad omsättning (SDS). För kommunens skattebetalare räcker det med höga matpriser redan som det är.

Konsten: Drogen Ayahuasca (DMT) har introducerats i Sverige. Det är en lian- och örtblandning som använts i århundraden av sydamerikanska schamaner i djungeln och som ger religiösa hallucinationer. Intages i form av te i en stödjande omgivning. Biverkningarna kan vara livshotande eller utlösa psykoser hos vissa individer, så det är ingenting jag rekommenderar. Däremot finns det en hel genre inom psykedelisk konst som skildrar fascinerande Ayahuasca-visioner och här är ett exempel.


ayhuasca


***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 7 juli, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: