Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #834. Roskilde 2016.

Världen: Roskildefestivalen 2016. Vädret är lovande och Wiz Khalifa, Action Bronson, House of Pain och Vince Staples hör till de framträdande artisterna.


roskilde


Sverige: ”Under ordförandeskapet 2001 kändes det som att vi försökte bygga politiken från en internationell toppmötesnivå för att politiken sen skulle ta sig ner till vardagen. Sen dess har vi gjort tvärtom, vilket har fungerat mycket bättre!” skriver Sverige.pk som har glada minnen av kamratskap, en skildring som också hör till bilden.

Sverige: Ebba Busch-Thor ska delta i Pridetåget. Anarkopride är det mest genuina inslaget men där kommer hon garanterat inte att vara välkommen, i likhet med poliser, moderater och diverse kommersiella inslag som har mer att tjäna på att förknippas med Pride än tvärtom.

Malmö/Lund: Det blev en varm och glad midsommar både i Lund och Malmö. Vissa föredrog dock att åka till 46:e Roskildefestivalen (där Snowden medverkar på länk) eller till andra evenemang.

Konsten: Cornbread. Alla som intresserar sig för graffitimåleriets historia vet att Cornbread från Philadelphia var världens förste graffiti writer (1967)  i modern betydelse. Nu kommer dokumentären ”Off the wall” där han och andra veteraner får komma till tals. På den blogg Du just nu läser finns en längre artikel om honom, tillsammans med en berömd intervju: ”Graffitins pionjärer, del 1”.


Cornbread

Cornbread, Darryl McCray, idag. Courtesy philly.com.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 juni, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: