Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #833. Typiskt väder.

Världen: Flamman om reaktioner på Orlando-massakern: ”I Syrien där kampen mot IS är en daglig verklighet har det kurdiska kvinnliga socialistiska folkförsvaret YPJ dock valt ett mer optimistiskt gensvar. På Facebook skrev den Internationella Rojava-brigaden att ”Om gud vill kommer YPJ att hissa denna flagga i huvudstaden Raqqa” följt av hashtaggen #WeAreOrlando. Flaggan som åsyftades är LGBT-rörelsens regnbågsfärgade pride-flagga”.

Inte den vanligaste synen i Mellanöstern. Dessa fantastiska kurdiska anarkister!

Sverige: Från sv.wikipedia.org kan jag meddela att man just nu är i färd med att slakta artikeln ”Anarkism”.  Den håller på att byggas om till ”anarkokapitalismens” fördel, en riktning som överhuvudtaget inte hör hemma där utan i nyliberalismen. Och egentligen ingenstans. Allt som är åt Bakunins och Durrutis håll, klasskamp, anarkosyndikalism, antifascism, antikapitalism, you name it, skalas bort successivt och kvar blir bara en ortodox och småborgerlig sektvariant som på intet sätt motsvarar den breda anarkiströrelse som funnits sen 1840 och fortsätter att breddas i vår tid. Det är synd. Men det är nyliberalerna som regerar på wp numera. Och dom låter inte anarkister skriva om anarkismen.

Den frihetlige socialist/anarkist som har lust att redigera (”alla kan redigera”) borde snarast gå in och göra det innan artikeln är ohjälpligt förstörd. Läs Diskussionssidan så ser du direkt vad jag menar. Själv är jag lyckligtvis exkommunicerad och kan nöja mig med att bara se på – under stigande förvåning.

Du kan alltså inte lita på denna artikel i det skick den nu befinner sig och varning utfärdas. Vill du veta vad anarkismen är så finns dels Ingemar Johanssons/Bengt Ericsons  ”Anarkisterna i klasskampen” (originalet) på nätet, och dels ”Anarkismens Återkomst” som finns på India Däck Bokcafé och i bokshoppar över hela landet. Där finns den korrekta informationen.

Malmö/Lund: You don´t need a weatherman to know which way the wind blows. ”Skyfallet värst i Lund – och i kväll kan ovädret komma tillbaka. Nattens kraftiga oväder märktes inte minst i Lund, som fick nästan 6o millimeter regn. Mellan 7 000 och 9 000 blixtar registrerades över Skåne”, läser jag i SDS. Jag märkte att det regnade ordentligt och blixtrade en del i natt men så farligt var det väl ändå inte. Det var torrt i marken innan så det behövdes regn. Och värmen och solen är ju kvar, så varför klaga? Men något ska ju tidningarna skriva om. Jag tycker annars att det inte är någon brist på dramatik just nu.

”Alla talar om vädret. Det gör inte vi”. — Ulrike Meinhof, RAF.

 

Maldiverna-vader-Flickr_nicadlr_1200px

 Typiskt väder.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 juni, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: