Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #766. Erkänn PKK och stöd Rojava!

Världen: V vill ta bort terrorstämpel på PKK.

Vänsterpartiet ska arbeta för att få bort kurdiska PKK från EU:s lista över terroristorganisationer. Det beslutade partiets kongress. Bra! Det har jag länge krävt på denna blogg. Det är en förutsättning för att EU och andra ska kunna stödja PKK/Rojava militärt och därmed kunna krossa IS/Daesh. Men Rojava ska också stödjas ekonomiskt och moraliskt eftersom dess system är ett föredöme för alla världens länder.

Världen: ”Stop war on kurds” protesterar mot Facebooks censur av kurdernas åsikter.

”Facebook hjälper den turkiska statens kriminalisering av det kurdiska folket som tvingas möta dagliga rasistiska övergrepp, fängelse och militärunderstödd demolering av byar och städer. Samtidigt som  kurdiska parlamentsledamöter riskerar fängelse för rättsvidriga åtalspunkter, får vanliga kurder sina Facebookkonton censurerade på material som den turkiska staten finner olämpligt. Detta har skett mot kurdiska politiska partier, kurdiska nyhetsbyråer, kurdiska lokaltidningar och både prokurdiska och kurdiska aktivister och oorganiserade. Inte bara i Turkiet utan över hela världen. Vi vill se ett stopp nu. Detta kränker alla tolkningar av mänskliga rättigheter och yttrandefriheten och exponerar Facebooks hyckleri när företaget bakom säger sig värna yttrandefriheten för alla på Internet. Stoppa censuren av kurder och tillåt yttrandefrihet!” (aktuelltfokus).

Sverige: Sverige måste förbjuda rasisternas organisering

skriver Jenny Bengtsson i ETC med många starka argument, som konventionerna från FN (1969) och EU (2000) vi förpliktat oss att följa men inte lever upp till. Det är för demokratin självdestruktivt att polisen ska hjälpa de nazistiska mördarna att manifestera sin hets mot folkgrupp istället för att hjälpa allmänheten att skydda sig mot nazismen. Förbjud nazism och rasism innan de förbjuder oss! Och bekämpa dem med alla medel tills dess de är helt borta ut gatubilden.

Malmö/Lund: Badsäsongen har startat i Malmö.

Många Malmöbor hade gett sig ut i det fina sommarvädret under söndagen. Flera har tagit sig till Ribersborgsstranden. Ahhh…Ribban!

Konsten: Fabriksarbetarna ställer ut sin konst

22 konstnärer samsas om utrymmet när fabriksarbetarna på Konstfabriken i Strängnäs ställer ut 7 – 14 maj. Lars-Göran Yeudakimchikov – Malmqvist visar grafik, Catinca Nyström, stengods, Nils Göran Malmberg blandteknik och Lennart Ström måleri.

 

fabrik

 Courtesy Konstfabriken.

 

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 maj, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: