Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #757. Är samhället i kris – ropa på polis!

 

Världen: Minst 24 poliser har enligt myndigheterna skadats, varav tre allvarligt – en av dessa är i kritiskt tillstånd – i våldsamma protester i Frankrike mot de försämrande arbetsrättsliga lagarna. Särskilt intensiva har protesterna varit i städerna Nantes, Lyon, Marseille och Touluse men de tre allvarligt skadade poliserna ska ha befunnits sig i Paris (VK).

Jaha – det kanske inte är poliser som är lösningen på Statens förtryck av arbetskraften? Allons enfants de la patrie!

enskiltrötägg

Sverige: Omkring 225 000 svenska pensionärer lever i dag under EU:s fattigdomsgräns i Sverige, vilket motsvarar ungefär 12 procent av alla över 65 år. Tack för det, Göran Persson! Du såg verkligen till att berika dig själv inför pensionen – oss andra struntar du i.

Sverige: Här kommer mer svinerier, nu inte helt oväntat från Moderaterna. Oanmälda hembesök hos de som lever på försörjningsstöd. Det är Moderaternas senaste förslag – som möts med raseri på sociala medier.

”Samma parti som är helt ointresserade av att jaga rika skattesmitare är alltså väldigt måna om att klämma åt de som inte klarar sig själva” skriver Politism.se. AKB liknar alltmer Ted Cruz. Gnaga på de fattigas ben är Moderaterna bra på och det enda de duger till.

Sverige: Sajten ”Vi har räknat på det” skriver om en aktuell ekonomirapport: ”Slutsatserna är att såväl medelklassen som de allra rikaste har fått det bättre ställt relativt de som tjänar minst, med andra ord har klyftorna ökat. Som vi konstaterat tidigare har vi inte haft någon BNP-ökning, vilket medför att det som hänt är att de rikaste skott sig på att de fattigare har fått det sämre.”

Malmö/Lund: Något litet mer upplyftande kommer här till sist. Ett forskarlag vid Lunds universitet har tagit ett viktigt steg i kampen mot antibiotikaresistens. Deras försök visar att kroppens eget immunförsvar kan användas för att stoppa infektioner. Förhoppningsvis öppnas möjligheter för nya läkemedel mot bakterieinfektioner (HD). Som vanligt kommer ljuset från Lund!

Konsten: Latuff kommenterar Erdogans inrikespolitik i Turkiet, f.d. Osmanska Sultanatet men numera en helt idealisk demokrati som ivrigt och förhoppningsfullt sponsras av EU.

 

erdoganLatuff

Courtesy Carlos Latuff.

 

***

 

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 april, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: