Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #748. Anarkisterna införde 1 Maj.

Världen: Harriet Tubman

en svart slav som skapade ”the underground railroad” för att rädda slavar ut ur sydstaterna, ersätter slavägaren och presidenten Jackson på amerikanska sedlar.

Sverige: Folkets motdemonstration i Göteborg. Foto courtesy GP.

gp

 Sverige: Eftersom det inte finns någon stake i liberalernas politik

kompenserar man sig nu med en ny logga som påminner om det manliga könsorganet. ”Riskerar att bli ett stående skämt”, twittrar Lars Ohly. Korpralen Björklund var känd i det militära för sitt tillrop ”Runka nu upp stridsk-ken!” Men inga loggor i världen kan dölja att liberalismen är historiens osexigaste ideologi.

Sverige: Tanvir Mansur skriver i Metro:

”Förstår ni denna paradox? Samtidigt som nazister under beskydd av polisen får demonstrera i Borlänge, så begränsas romers protester av polisen i Malmö. Nordiska motståndsrörelsen håller sin demonstration den 1 maj i Borlänge. Poliser från hela landet, bland annat från Skåne, kommer dit för att göra det möjligt för dem att yttra sin åsikt. Det är för att vi har yttrandefrihet i Sverige, säger de. Militanta nazister ska alltså demonstrera sin fientlighet mot människor. De här paradoxerna är intressanta, för det handlar om vilka som får makt. De militanta nazisterna får demonstrera för att avveckla demokratin, medan romer inte får protestera mot diskrimineringen av dem. Det blir inte mer ironiskt än så här”.

Sverige: Birgitta Ohlsson (fp) påstår att ”vi ser ungdomar som upptäcker den autonoma vänsterextrema miljön genom äldre systrar”. Intelligent förslag: Spärra genast in alla storasystrar.

Sverige: Grön ungdoms språkrör i Stockholm,

Semanur Taskin, hoppar av. I ett mejl till Aftonbladet skriver hon att hon inte längre känner sig trygg inom politiken som svensk muslim.

Malmö/Lund: Revolutionär 1Maj i Lund samlas på Stortorget 17.30. För en polis- och nazistfri 1 Maj – minns anarkisterna i Chicago som införde 1 Maj!


the-anarchists-chicago

 

Konsten: Alexandra von Schwerin.

Med stort mod och hårt arbete har Sveriges kvinnor vunnit en sexuell frihet deras förmödrar bara kunde drömma om. Men frågan är om inte pendeln håller på att svänga igen, skriver Alexandra von Schwerin, ordförande i föreningen Skarhults kulturminne och projektledare för utställningen Älskare och älskarinnor – njutning och åtrå 500 år (SDS).

 

 

 love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: