Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #737. För en polis- och nazistfri 1 Maj!

Världen: Rasistisk polis, rasistiskt rättsväsende.

Det är inte bara polisen som är rasistisk i Chicago, även rättsväsendet i sin helhet är rasistiskt, skriver New York Times. Och av de 404 personer som sköts ihjäl av polisen 2008-2015 är hela 74% svarta. Den stora protestmarschen Philadelphia-Washingon DC avslutades med en sittstrejk för ett annat USA. Med demokrati och socialism skulle Bernie Sanders säga.

Hela Europa jäser också.

I Frankrike är den revolutionära rörelsen Nuit Debout (nattvakarna) aktiva mot de arbetarfientliga reformerna, och i Athen protesterar anarkisterna mot EU:s utpressning. I Berlin har det syndikalistiska facket FAU hotats med fängelse för en genomförd blockad men dom ger sig inte. No surrender! Ökar repressionstrycket så ökar vi också mottrycket. Och sen smäller det. Det ligger i luften – snart är upprorens månad maj här.

Sverige: För en polis- och nazistfri 1 maj.

Så här i god tid före 1 Maj kan det vara på sin plats med en varning till SMR, SoO, SD och andra rasister: Våga inte visa er på arbetarklassens högtidsdag! Och till polisen: respektera det! Håll er på behörigt avstånd. Alla andra är välkomna!

Malmö/Lund: Privata äldreboenden blir kommunala igen.

Lunds kommun tar tillbaka två äldreboenden i kommunal regi. Bakom beslutet står de rödgrönrosa partierna i vård- och omsorgsnämnden (SDS). Listan blir lång på vad som borde tas tillbaka. Inte bara en del av kakan utan hela bageriet!

Konsten: På tal om Lundell och Kivik Art Center.

En bild från Sveriges vackraste landskap, Haväng på Österlen, där jag strövat och badat så ofta jag någonsin kunnat. Filmen ”Äppelkriget” spelades in här och detta var också framlidne författaren Thomas Löfströms paradis. Mjuka kullar, vita stränder. Och efter ett oväder kan man hitta glittrande honungsfärgad bärnsten i strandkanten.

 

haväng

Courtesy https://nikonetha.wordpress.com/2013/05/27/osterlen-del-3-havang/

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: