Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #701. Att dom aldrig lär sig.

Världen: Kontraterrorism är kontraproduktivt.

Sociala orättvisor, rasism och religiös diskriminering är några av terrorismens källor. Det går inte att bekämpa terrorism enbart genom invasioner, lagskärpningar och värre straff. Det får vanligen motsatt effekt och antalet terroristdåd har mycket riktigt ökat över tid trots sådana insatser. Ett rättvist och tolerant samhälle utan ekonomiska klyftor eller diskriminering har störst chans att slippa terrorism. Mest terrorism finns i fattiga och auktoritära länder, minst i välmående länder med mycket demokrati – som Schweiz (AB, Brittiska UD, The Telegraph).

Sverige: Emma Lindqvist skriver i Folkbladet:

Terrorismen i världen blir ett allt vanligare inslag. Att förutsätta att andra vill oss ont gör oss inte mindre rädda. Men en varm hand på en kall kind gör det. Och ett vänligt leende mot trötta ögon. Det stoppar inte terrorister men det skapar heller inga”.

Malmö/Lund: 100 nya poliser.

Malmö får hundra nya poliser i kampen mot våldet på gator och torg. Poliserna ska vara på plats under hösten, enligt det löfte som getts stadens politiker. – Vi ser med tillförsikt fram mot förstärkningen, säger Andreas Schönström, socialdemokratiskt kommunalråd med ansvar för trygghet och säkerhet i kommunen (kvp).

Att dom aldrig lär sig.

Konsten: Nya konstguiden

till den offentliga konsten i Malmö rymmer inte mindre än 359 konstverk. Färska verk har tillkommit sedan de tidigare utgåvorna gavs ut 2001 och 2006. Andra verk har försvunnit då de inte längre är tillgängliga för allmänheten (SDS). Liknande skrifter finns sedan förut om Lunds offentliga konstverk, som är c:a 200. Läs mer i artikeln ”Några namn i Lunds konsthistoria”!

 

konstguiden

…glad påsk!

2 kommentarer på “Krönika #701. Att dom aldrig lär sig.

 1. Olivia
  26 mars, 2016

  Invasioner kan skapa mer hat tyvärr. Det är inte en lätt nöt att knäcka. Såg en intressant dokumentär att de flesta galningar har redan en bakgrund med droger och småbrott. Det finns bara en som forskat om detta och det var en fransman. Så i utanförsområden måste detta nog lösas.

  Gilla

  • Konst & Politik
   27 mars, 2016

   Precis, Olivia. Och det finns hela regioner och länder som är utanförskapsområden.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 25 mars, 2016 av in * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500).

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: