Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #657. Nazister åt upp hemlösas mat.

Världen: Internationella husdjursdagen.

”Love Your Pet Day” firas idag. Jag vet inte vad jag ska tycka om det utom att det är oväsentligt. Jag gillar sällan hundägare som bara vill ha någon att bestämma över och ryta order till. Och jag gillar inte heller disneyfiering av djur, det tar ifrån dom deras värdighet. Djur ska i princip vara i skogen och lämnas ifred. Men katter och kattägare går an, dom är mera antiauktoritära. Akvariefiskar har jag visserligen haft men det är ju inte särskilt socialt. Ska jag vara ärlig föredrar jag blommor! Och träd inte minst. Se artikelserien ”Träd jag minns 1-3” på denna blogg. I nästa liv ska jag satsa på att bli aborist.

Sverige: Nazister anordnade soppkök för hemlösa – åt upp maten själva.

Inte särskilt många hemlösa verkar vara nazister. Dom brukar vara antikapitalister och polishatare på grund av det hårda livet på samhällets skuggsida. Nice try, SMR!

Malmö/Lund: Att doktorera kan påminna om entrepenörsskap

skriver Sydsvenskan. Ha! Er våta dröm. I så fall går det ut över avhandlingen. Jag skulle vilja säga utifrån min egen erfarenhet att doktorerandet är ett både skapande och vetenskapligt värv. Jag tjänade inte ekonomiskt på det men det berikade mitt liv oerhört. På Ideon däremot lär man ut hur vetenskap ska kunna omsättas i reda pengar. Men vi konstvetare klarar oss vanligen undan.

Nu händer det igen: medicin jag måste ta varje dag är slut på apoteket och kommer inte in förrän i april. Helt oacceptabelt. Varför finns det inte ett centralt förrådslager? Folk kan  mycket väl dö i väntan på sin livsviktiga medicin. Jag kan inte minnas att detta inträffade före avregleringen. Jag skulle föredra att alla mediciner alltid var tillgängliga – istället satsar man stort  på godis och smink. Men det är säkert inte apotekspersonalens fel utan läkemedelsmaffians.

Konsten: Det händer något i konsten varje dag

och det är inga problem att hitta ämnen att skriva om. Just nu utställningen ”Livet självt” på Moderna museet i Stockholm. Henry Michaux´s mescalinteckningar och botaniska planscher, med mera (AB).

 

konst3

 

Ernst Haeckel: ”Kunstformen der Natur”, 1904. Foto courtesy Albin Dahlström.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 februari, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: