Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #655. Checkpoint.

Världen: Flyktingkatt hittade hem till Norge.

Det är inte bara människor som tvingas fly kriget utan även djur. Familjen Al Alaf lyckades fly från IS-terrorn i Irak och tog sig till slut helskinnade till Norge. Sina ägodelar fick de lämna i det gamla hemlandet, men sin kära katt Kunush tog de med. På vägen försvann kissen i samband med att familjen nådde Lesbos med båt. Men hjälparbetare på den grekiska ön tog hand om det övergivna djuret, gav katten namnet Dias och drog igång ett upprop på Facebook för att försöka återförena katt och familj. Nu har det lyckats – katten är mot alla odds framme i sitt nya hem i norska Steinkjer (AB).

Jag kan inte tänka mig något dummare än att som det bruna riksdagspartiet tycka illa om utländska människor i allmänhet och krigsflyktingar i synnerhet. Men en katt går kanske bra?

Sverige: Nu återvänder dagsljuset igen och höjer humöret.

— Det påverkar de flesta positivt. Det blir lättare att stiga upp på morgonen och även lättare att somna på kvällen. Dessutom får vi mer energi och humörsystemet påverkas positivt, säger Arne Lowden som är ljus- och sömnforskare på Stressforskningsinstitutet. Snart är det vår!

Malmö/Lund: Antifascismen segrar.

Jag glömde nämna AFA, segern över Karl XII:s fackeltåg i Lund 30/11 och Salemmarschen i Stockholm vid det välbesökta föredraget på India igår. Men dessa viktiga segrar skall vi vara mycket stolta över. Trots att vi inte är så många har vi åstadkommit konkreta resultat på flera plan genom åren här i Lund, i Sverige och i Europa. Antifascistisk kamp lönar sig i längden!

Konsten: Goldin+Senneby.

Hela Goldin+Sennebys oeuvre är en undersökning av de mekanismer och mytologier som håller i gång den kapitalistiska ekonomin, skriver Camilla Hammarström i AB.

S+B

Goldin+Sennerby: Checkpoint Helsinki.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 februari, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: