Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #651. Lagens man.

Världen: Primärvalen i USA.

15 kandidater står på startlinjen. Om ett halvår har alla fallit bort utom två: en demokrat och en republikan. Nu börjar matchen på allvar om vem som blir USA:s nästa president. Den som är intresserad av det invecklade amerikanska valsystemet kan läsa Aftonbladets pedagogiska guide här. Själv tycker jag USA borde börja med att införa demokrati, ekonomisk demokrati inte att förglömma.

Saudiarabien – en diktatur Sverige har gjort miljardaffärer med – fortsätter att flygbomba civila i Jemen under förevändning att ärkefienden Iran är inblandad i konflikten.

Sverige: Kritik mot isolering av häktade.

Sverige kritiseras ännu en gång för isolering med restriktioner av häktade, den här gången i en ny rapport som Europarådets kommitté mot tortyr och omänsklig behandling – CPT – släppte tidigare i dag (SR).

Malmö/Lund: Full polis misshandlade tre personer.

En polisman dömdes den 5 februari för att ha misshandlat tre personer i samband med Big Slap i Malmö i somras. Polisen var berusad när han mötte några män som frågade honom om vägen till en nattklubb. Mötet mellan männen och polismannen ledde enligt polisutredningen till att han först slog en av männen och sedan misshandlade två andra män som kom till undsättning för att hjälpa mannen som blev slagen. – Då tar han fram sin polisbricka som han har i ett snöre runt halsen och säger att ‘jag är lagens man, jag vet vad jag gör’, säger en av männen i polisförhör (KvP).

Konsten: Rysk konst.

I Helsingfors finns nu möjligheten att få en unik och sällsynt omfattande överblick över rysk konst under de senaste 200 åren. Det är frågan om två separata utställningar som har satts upp i samarbete mellan konstmuseerna Sinebrychoff och Didrichsen (Yle).


 

Vladimir

Vladimir Mjagov: Väverskor. Bild courtesy Yle/Ilkka Klemola.

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 februari, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: