Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #649. ”Fråga Lund” kommer tillbaka!

Världen: Nu är vårt tålamod slut med Erdogan

som dödar kurder och spelar under täcket med Daesh och gullar med Israel och Saudi. Avlägsna honom genast, alla Turkiets radikaler! Inte vill ni ha en fascist som diktator? Och hela EU:s befolkning borde bojkotta Turkiet istället för att förespegla ett inträde i unionen!


 

bojkottaturkiet.png

 

Sverige: Ung kvinna med gevär jagade polis.

Bara en sån rubrik! 🙂 Flera poliser är på väg in i en husvagn på en parkering i Vänersborg. Plötsligt utbryter panik när en ung kvinna riktar ett gevär mot dem.– Polisen skrek vapen, vapen och så sprang de åt alla håll, säger ett vittne.

Malmö/Lund: Yesss! ”Fråga Lund” kommer tillbaka!

Fråga Lund återuppstår. Kunskapsprogrammet Fråga Lund återuppstår med Kristian Luuk som programledare. Inspelningarna görs med Lundapublik och kickar igång i juni.– Riktigt glädjande och spännande, säger universitetsrektor Torbjörn von Schantz. (SDS). Det klassiska svt-varumärket med Lundaprofessorer som svarar på kluriga frågor sändes delvis i svartvitt mellan 1962 och 2000 med några års uppehåll. Nu återuppstår programmet fast i modernare skick. Panelen med ”di lärde” håller just nu på att utses. Jag såg alla programmen från sextiotalet och framåt. En höjdare!

Konsten: Astronautgraffiti.

I Apollo 11.s kapsel har nyligen upptäckts graffiti av astronauten Michael Collins. Graffiti finns i hela rymdprogrammets farkoster, och det har därför spekulerats i att det inte är omöjligt att det också finns i dammet på månen (Se artikeln ”Vem var Kilroy” på denna blogg.) Antagligen, men photographic evidences saknas fortfarande. Naturligtvis har någon satt sin tag på denna himlakropp – frestelsen borde vara alltför stor.


 

michael collins apollo 11


 

Om autism.

Jag vill än en gång rekommendera bloggen Anarkoautism. Och googla gärna på ”funkofobi”, ett ord som numera är inskrivet i Svenska Akademins Ordlista. En bok jag tidigare skrivit om är Iris Johanssons ”En ovanlig barndom”, en autistisk kvinnas självbiografi. Läs den! Och akta er noga för Lövaas och hans sadistiska träningsprogram för autister. Dom ska ha rätt att vara som dom är, och få precis det stöd av samhället dom själva vill ha och individuellt kan behöva.

 

love&peace

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 februari, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: