Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #648. SD backar, Sanders framåt.

Världen: Anarkistisk organisering i Northampton.

Bernie Sanders går framåt.”Hur konstigt det än kan låta så är socialismen på frammarsch i USA. För alltfler människor, både unga och gamla, har den gått från att vara ett skällsord till att bli ett begrepp som skapar nyfikenhet. Den populäre presidentkandidaten Bernie Sanders vinner alltfler väljare på att han är rak och ärlig med sin socialistiska ideologi. Men det är inte allt. I Seattle har socialisten Kshama Sawant nu blivit vald till en av de nio som sitter i stadens City Council. För andra gången. Något som påverkar hela landet”, skriver Internationalen.

En ny anarkistgrupp har startats i Northampton 10/2 2016 skriver libcom.

Sverige: SD backar.

Sverigedemokraterna går ner i en ny opinionsmätning av Sifo. SD får 16,6 procent, en nedgång med 1,6 procentenheter från januari, i mätningen som publiceras i Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet. Det är ingen statistiskt säkerställd nedgång, men om man jämför resultatet med decembermätningen blir den det. Och det är första gången på mycket länge som SD haft en signifikant nedgång i en Sifomätning, enligt Toivo Sjörén vid Sifo.– Man får gå långt tillbaka. 2012 var det en viss försvagning för SD, säger han till Svenska Dagbladet.

En man hålls nedsövd med livshotande skador sedan han skottskadats i samband med en prokurdisk demonstration söder om Stockholm. Kommer detta att bli nazisternas 36:e offer i Sverige?

Malmö/Lund: Rejvfest.

Efter en anmälan kontrollerade polis och räddningstjänst natten till söndagen en lokal på Ärtholmsvägen i Malmö där en rejvfest pågick (skd.se). Men så låt dom vara ifred!

Konsten: Evelyne Axell: Icecream (1964).

Denna popart-målning togs bort av Facebooks allt märkligare övernitiska policy. Senast var det ”Den lille havefru” som censurerades bort.

 

Evelyne AXELL - Ice cream

Evelyne Axell: Icecream.

 

Bloggosfären: Anarkoautism kan vara det bästa som någonsin skrivits om autism – inifrån. Och ”intensiv beteendeterapi” får sig en välbehövlig känga.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: