Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #647. Reinfeldt svinaktig mot pensionärerna.

Världen: Upptrappning istället för vapenvila i Syrien.

Turkiet tänker gå in i Syrien med egna trupper tillsammans med Saudiarabien. Orsaken är att Rysslands bombningar stärkt Assad. Detta aggressiva fulspel hjälper knappast Syriens hårt prövade befolkning. Ett nytt kallt krig råder, säger Dmitrij Medvedev.

Sverige: (V) pressar regeringen.

”Vi kan inte göra upp med en regering som har samma retorik och logik som rasisterna”, skriver V i Malmö.– Vänsterpartiet Malmös medlemmar skulle bli oerhört besvikna och ha svårt att acceptera en budgetuppgörelse utan förändringar av asylpolitiken, säger Daniel Sestrajcic.

Fredrik Reinfeldt: ”Äldre ska jobba – inte golfa eller mata duvor i parken” (Aktuellt Fokus). Reinfeldt anser att pensionärerna har det för bra efter ett långt och slitsamt arbetsliv. Helst vill han nog avskaffa pensionen helt och hållet. Vilket svin. Tur att han inte längre är statsminister utan bara en bitter föredetting. Som politisk broiler har han inte gjort ett hederligt arbete i hela sitt liv.

Författaren Gunnar Wall undersöker i sin nya bok de politiska motiven bakom Olof Palmes död. Han landar i slutsatsen att Nato-ledda Stay Behind var inblandad. Palmes krav på Norden som en kärnvapenfri zon och hans motstånd mot den sydafrikanska apartheidregimen och stödet till sandinistregeringen i Nicaragua var motivet. Gåtan kan därmed ha kommit närmare sin lösning (ETC).

Malmö/Lund: Nytt härbärge öppnar i Lund.

Övernattningsplatserna är fördelade i fem lägenheter utrustade med toalett och våningssäng och ibland även med en enkelsäng. En sjätte lägenhet hör också till boendet och den bebos av volontärer.– Vi öppnade boendet i förra veckan och det är fullbelagt, säger Joakim Bengtsson Månsson som är ordförande i den ideella organisationen (SDS).

Det visade sig i veckan att Malmöbor är nöjdare med sin tillvaro än stockholmare och sjunde nöjdast i Europa (SDS).

Konsten: Enorma köer inför Serovs målningar.

Nyligen stängde det senaste årets i särklass mest populära utställning i Moskva. När Nya Tretjakovgalleriet ställde ut den ryske målaren Valentin Serovs ”Flickan med persikorna” kom mer än 400 000 besökare. Ja, det är verkligen en underbar målning.

 

Serov

Courtesy Valentin Serov: Flickan med persikorna.

2 kommentarer på “Krönika #647. Reinfeldt svinaktig mot pensionärerna.

 1. Joel Hanse
  13 februari, 2016

  Det är alltid lika roligt att läsa dina krönikor. Jag har nyligen varit i Sri Lanka. Ett land som är ett land med problem men inte så stora så landet är ett U-land.
  Med vänlig hälsning Joel

  Gilla

  • Konst & Politik
   13 februari, 2016

   Hej Joel! Det låter väldigt spännande. Kan Du inte skriva en reserapport på fejan? Och stort tack för berömmet – det är sädana kommentarer som håller igång mig!

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: