Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #582. Ja till klimatavtalet!!

Ja! Det gick vägen!

Under jubel, applåder och golvstamp har världen fått sitt första globala klimatavtal på 20 år.Två timmar försenade kom topparna in och efter små tekniska justeringar stod det klart.– Världen har sagt ja till ett avtal, sa Laurent Fabius, det franska ordförandeskapets ledare och slog klubban i bordet.

Den svenska regeringen lade alldeles nyss ut en skriven kommentar om mötesresultatet: – Ett globalt klimatavtal är en milstolpe för världen och samarbetet för hållbar utveckling. Sverige har länge drivit på för ett avtal som stärker klimatarbetet. För första gången har vi ett globalt klimatavtal där alla bidrar och det är oerhört viktigt, säger Åsa Romson (MP), klimat- och miljöminister samt ansvarig för den svenska delegationen (AB).

Nu finns det hopp för mänskligheten igen. Det är en glädjens dag för planetens luttrade befolkning. De kommande generationerna kommer att överleva och framtidstron återvända. Återstår bara den sociala revolutionen för ett rättvist globalt samhälle utan Stat och Kapital. Lär av Rojava!

Sverige: Glada laxar.

Laxen ökar i de älvar där det varit minst lax tidigare. I Västerbotten har fem gånger fler laxungar än tidigare hittats i flera älvar (ATL).

Malmö/Lund: Konsthallen görs om.

Lunds konsthall ska göras om. Det kan leda till att verksamheten i sin nuvarande form läggs ned. Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill modernisera Konsthallen men vad den ska fyllas med är oklart (SDS). Mitt förslag är att fylla den med måleri och samhällskritisk konst, både nutida och äldre inklusive graffitikonst. Samt konstpedagogik och barnverksamhet. Det är vad som behövs och vad publiken är intresserad av!

Sen behövs det ett kulturhus i Lund också – satsa på Vilda Västers självstyrande allaktivitetshus – om dom själva vill och på deras egna villkor – och ge äntligen Mejeriet, Folkparken och Stenkrossen de resurser de behöver! Då får vi det länge efterlängtade lyften för lundakulturen.

Vintermarknad Malmö: Snuthatets dag 13/12!

Den 13e december (13/12) firar vi snuthatets dag med finfint fika enklare käk, försäljning av gött hantverk & pyssel samt Malmö feministiska körs hejdundrande, traditionsenliga och stämningsfulla luciatåg. Pengarna som fås in under dagen går till solidaritet mot statens repression; böter och liknande som folk drabbats av efter t.ex. Limhamn och Kungsträdgården, kamrater som sitter inne o s v.

PLATS: Maj-källaren, Spånehusvägen 62A
TID: 15-20 den 13e december 2015 (Malmös feministiska kör lussar kl 17)

Vi ses, ABC Malmö & Fånggruppen Syd med vänner.

Konsten: Psykedelisk konst, del 2.

psych4

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: