Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #542. Det bruna skurkpartiet.

Världen: Radikal bokmässa.

Independent & Radical Book Fair har just gått av stapeln i Edinburgh med titlar som ”Militant Anti-Fascism: 100 Years of Resistance” och en mängd arrangemang. Det var den 19:e gången för denna bokmässa.

 

Sverige: Johnny Larsen.

Aktuellt Fokus skriver om den förre Hells Angels-medgrundaren Johnny Larsen. I samband med hotfulla protester mot hemlösa i Malmö har Larsen kommit att bli ett känt ansikte för Malmös hemlösa. På internet har den tidigare tungt kriminella antiziganisten fungerat som en slags organisatör för människor i den rasistiska näthatsmiljön. Förutom att vara en del av den rasistiska näthatsmiljön har Johnny Larsen synts aktivt ute på gatorna det senaste året och även valarbetat för Sverigedemokraterna.

jonny

Johnny Larsen. Bild courtesy aktuelltfokus.se.

Kopplingen mellan den undre världen och Sverigedemokraterna är inte ny. Tidigare har det avslöjats att antalet kriminellt belastade bland SD:s politiker är skyhögt över genomsnittet. Det rasistiska kommentariatet på nätet uttrycker sig också på ett sätt som lätt känns igen från kriminella kretsar. Det bruna skurkpartiet.

Antalet attentat mot flyktingförläggningar i år är nu uppe i 25.

Malmö/Lund: Behandla romer som människor, Malmö!

Man måste inte behandla romerna så svinaktigt som man gjort i Malmö. I Lund har de fått en boplats på Källby camping utan några som helst problem. Där har Malmös arroganta politiker mycket att lära.

Protesterna mot rasistvänliga Scandic Star Hotel i Lund fortsätter. Dom har fortfarande möjligheten att annulera SD-kongressen 27-29/11. Håll trycket uppe! Scandic ska inte sväva i tvivel om vad folk anser om deras val av gäster.

Konsten: Brainmap.

Min senaste målning, tillägnad Martin Bryder Galleri.

brainmapv3

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: