Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #532. Något att tänka på.

Världen: Det binära samhället.

Martin Luuk resonerar i ETC om sin debutbok ”Gud har för mycket tid”: ”Jag gillar kvotering, men alternativet, att förbjuda manlig rösträtt helt och se hur världen skulle utvecklas på några decennier, vore ju en intressant idé. Om man ska vara realist är det kanske svårt att genomföra i praktiken, men jag tycker om tankar på utopier och möjligheter till stora förändringar, vilket man kan göra i romaner”.

Sverige: Migrationsverket tvingas hemlighålla adresser till asylboenden.

Efter alla bränder på asylboenden runt om i landet har Migrationsverket nu fattat ett drastiskt beslut. De ska hemlighålla alla nya flyktingförläggningar. – Det ska inte vara möjligt att få ut en fullständig lista på adresser till asylboenden, säger Mikael Ribbenvik, operativ chef på Migrationsverket, till tidningen Dagens Nyheter. Antalet anlagda bränder i asylboenden denna höst är nu uppe i 22 stycken, den senaste i Danderyd.

”Varför blir Sverige mer förbannat när bilar brinner i förorterna, än när flyktingboenden bränns upp? Varför blir samhället inte lika skräckslaget när människor flyr från mordbränder i Ljungby som när Husby är i lågor?” skriver Rami Al-khamisi i Expressen. Där har liberalerna något att grunna över. Bild: ”Tänkaren” av Auguste Rodin.

Rodins-T-nkaren-0Tänker till.

Malmö/Lund: Fredsring kring asylboende.

En fredsring ska bildas runt flyktingboendet på Odarslövs skola. Den målsättningen har några Lundabor bakom en manifestation som ska vara en reaktion mot den senaste tidens bränder på flyktingboenden i landet (SDS).

Dagens citat: ”De verkligt dyra flyktingarna är skatteflyktingarna.” — Petter Larsson i SDS.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: