Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #531. Etnisk rensning i Malmö.

Världen: Protester mot polisbrutalitet.

Regissören Quentin Tarantino sällade sig till de hundratals som samlats i New York på lördagen för att protestera mot polisbrutalitet i USA, skriver The Hollywood Reporter. – Jag är en människa med ett samvete. När jag bevittnar mord står jag inte tyst vid sidan av. Jag måste kalla ett mord för ett mord och en mördare för en mördare, sade Tarantino till åhörarna (TT).

Sverige: Korrupta politiker.

”Det vore intressant att göra time out och ta ifrån alla partier allt underhåll under åtta år och se hur de klarar sig, låta dem börja om från början med två tomma händer, precis som alla de nya rörelser som till skillnad från dem vill förändra världen, självklart med en lag som kräver att alla bidrag och alla lobbying-möten ska redovisas i detalj”, skriver Maria-Pia Boethius i ETC. Ja, och det vore ännu intressantare med ett helt annat system och ett helt annat samhälle.

Marcus Birro angriper den utmärkta webbtidningen Aktuell Fokus och påstår samtidigt att KD:s sabotage mot DÖ är modigt och att Sverige borde stänga sina gränser. Inte min uppfattning om mod. Eller solidaritet. Han är bara en sentimental högernarcissist i all sin betydelsefulla obetydlighet.

Malmö/Lund: Etnisk rensning planeras av polisen i Malmö.

Lunds kommun ska införa vaktpatrullering vid alla flyktingboenden efter nattens misstänkta brandattentat mot ett boende för ensamkommande flyktingbarn (SDS). Samtidigt drar polisen ihop alla sina styrkor i Malmö för att vräka EU-migranterna från tältlägret på Industrigatan. Det ska dom inte komma undan så lätt med. Fattigdom är inget brott även om det behandlas som ett sådant.

Boktips: Sven-Erik Liedman: Karl Marx. Bonniers 2015. 817 s.

En njutning att läsa. Grundligt, levande och mycket intressant. Den unge Marx är den som är lättast att ta till sig, med sitt fokus på människans frigörelse och alienationen. Den politiska ekonomin som han alltid förknippas med var bara ett i en lång rad ämnen han planerade att undersöka. Till och med beskrivningen av Proudhon och Bakunin är korrekt vilket jag inte väntat mig.

Marx— I told ya!

AnarchyIsOrder

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: