Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #528. Förbjud rasism, nazism och högerextremism!

Världen: Mustan Kanin Kolo.

Anarkistiska bokmässan i Finland pågår samtidigt som den reguljära bokmässan. Huvudstadsbladet berättar här i en artikel som också talar om Mustan Kanin Kolo, antikvariat och infoshop i Helsingfors. Finlands India Däck Bokcafé!

Mustan

Sverige: 35 nazistiska mord

Med skolmorden i Trollhättan har antalet nazistmord i Sverige sedan 1983 drabbat 35 personer, invandrare och vänsterfolk. 35 nazistiska mord. Med attentatet mot Norrskensflamman 1940 blir det 40, däremellan saknas statistik. Alla nazister och rasister utgör ett direkt fysiskt hot mot oss andra och borde antingen förvaras på en säker plats för all framtid eller omedelbart tvångsförvisas ur landet.

Inget vore enklare än att äntligen införa det förbud mot rasistiska organisationer som både FN och EU beslutat om. Sverige måste följa den FN-konvention vi undertecknat men aldrig verkställt, och som förpliktar oss att ”förbjuda organisationer och organiserad och annan propaganda, som främjar och uppmanar till rasdiskriminering”. Det bruna partiet borde överhuvudtaget inte fått ställa upp i val. Samhället måste rycka upp sig – slå till hårt och bestämt, på bred front och med alla medel.

Det går att undvika en fascistisk utveckling med ett nationellt krafttag mot nazism, högerextremism och rasism i alla dess olika former. Låt Trollhättan bli en vändpunkt.

Malmö/Lund: Avskyvärt, SD!

Sverigedemokraterna i Lund lägger alltså ut kartor och listor över tilltänkta flyktingboenden på Facebook. Nu får kartläggningen migrationsminister Morgan Johansson (S) att gå i taket. ”Avskyvärt!”, skriver han på Twitter. Det är han inte ensam om att tycka. Ingen normal människa kan längre rösta på detta parti som är en skam för Lund.

Övrigt.

Vill du vara med och betala vår politiske fånge Joels böter finns informationen här.

free joel

Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: