Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #518. Catfight i KD.

Världen: Slaveriet upphört?

För 150 år sedan avskaffades slaveriet i USA. Och det svenska? För 168 år sedan. Just i dag (UNT.se). Löneslaveri, gratisarbete och trafficking finns det ännu. Barnarbetare i Tredje Världen är fortfarande slavar – bland annat åt den svenska konfektionsindustrin.

”Genom att ta bort PKK från EU:s terrorlista skulle man ta ett rejält kliv mot fred i regionen och en lösning på kurdfrågan. Och jag är inte ensam om den uppfattningen – miljoner kurder, hundratals jurister, akademiker, MR-organisationer och fler därtill är inne på samma linje. Förutom flera EU-parlamentariker”. Det skriver den svensk-kurdiska debattören och aktivisten Yekbun Al (Arbetaren.se).

 

Sverige: Alliansens sammanbrott?

Badlands Hyena skriver om catfighten i KD. Sara Skyttedal: ”Jag har varit ‘the bigger woman’ tusen gånger. Nu får det vara nog. Penilla är en ren trafikolycka”. Penilla Günter svarar: ”Jag vet inte om hon gör vad som helst för att höras och synas, men här går väl någon sorts gräns”. Och ”Ebba Bush Thor är, trots att hon leder ett miniatyrparti, just den politiker som kan starta en förödande Tea Partylogik i Sverige”, skriver Göran Greider i ETC. Alliansens sammanbrott verkar nära förestående.

Det var när en 16-åring den 12 februari befann sig i köpcentret Vintergatan i centrala Skellefteå som hon skulle omhändertas av polis. Tonåringen reagerade våldsamt och gav en av poliserna två slag som träffade rakt i ansiktet. Samma polis fick även en kraftig spark på låret (VK). Feministiskt självförsvar är legitimt och nödvändigt.

 

Malmö/Lund: Klimatkonferensen. 

Lunds universitet är nu öppet igen efter bombhotet. I helgen samlas ungdomar från hela Sverige till en stor hållbarhetskonferens i Malmö för att ladda upp inför klimattoppmötet i Paris i december. Det är femte året i rad som konferensen hålls och intresset har aldrig varit större (fria).


Konsten: Min senaste målning.


frukt


Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: