Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #488. Fler poliser, mindre kontakt.

Världen: Kontaktlösheten ökar.

Vi som just har vant oss vid kontantlös ekonomi står nu inför den kontaktlösa ekonomin. Vare sig vi vill det eller ej. En kontaktlös betalning genomförs när en kund betalar genom att hålla sitt kort över betalterminalen utan att dra eller sätta in kortet. Ett kontaktlöst kort kommunicerar trådlöst till kortterminalen med en teknik som kallas NFC, Near Field Communication. Avståndet mellan kort och terminal får inte vara mer än cirka 10 centimeter (Privata Affärer). Kontaktlösheten i samhället ökar.


Sverige: Behövs fler moderatpoliser?

1000 nya poliser ska hjälpa till att bryta utvecklingen med den ökande gängkriminaliteten, skjutningarna och våldsdåden. Det föreslår moderatledaren Anna Kinberg Batra, rapporterar Sveriges Radios Ekonyheter.

Behövs fler poliser? Nej, och i synnerhet inte av den nuvarande sorten. De gör bara situationen värre. Vad som vore önskvärt är ett samhälle där inga poliser behövs.

 

Malmö/Lund: Ett långt farväl.

Heidi Avellan på Sydsvenskan är åter på krigsstigen; hon vill tydligen införa särskilda uppförandekoder för religiösa, åtminstone för de som har skägg. Hur var det nu, är religionsfriheten inskriven i grundlagen eller är den det inte? Som troende marknadsanhängare kan hon väl starta en egen religion och konkurrera ut de icke önskvärda. Ann-Sofi Dahl i samma tidning frågar sig när Kuba blir demokratiskt. Nåväl, dom har börjat i rätt ände på Kuba: först ekonomisk demokrati, sedan politisk demokrati och den kommer säkert den också. Sverige har gjort tvärtom: Först politisk demokrati. Och hundra år senare fortfarande ingen ekonomisk demokrati. Vilket liberalerna förstås tycker är mycket finare.

Ulf Lundell ger sig ut på en avskedsturné i höst och kommer till Helsingborg Arena den 13 november och Malmö Live den 18 december. Artister som annonserar en avskedsturné ska man ta med en nypa salt och det säger även Ulf Lundell i ett pressmeddelande. På Konst&Politik tycker vi Ulf ska fortsätta skriva poesi. Och blogga. Målandet kan andra sköta.

 

Konsten: Frida Kahlo.

Frida Kahlo exponeras igen (senast på New York Botanical Garden) och hennes levnad och verk diskuteras på nytt. Många myter behöver avslöjas och verken framhävas framför privatlivet.

frida-kahlo-self-portraits2

AnarchyIsOrder

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 augusti, 2015 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: