Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #484. Motstånd lönar sig i längden!

Världen: Tusentals poliser till EU-gräns.

Det fasciststyrda Ungern (SD:s drömland) skickar över 2 000 poliser till gränsen mot Serbien för att övervaka flyktingar som den vägen söker en fristad i EU och vill även kalla in armén. Migranter som försökte ge sig av utan att lämna fingeravtryck besköts med tårgas på onsdagen.

Sverige: Dorotheaborna vann!

Tre år och tre månader av kamp och ockupation har gett resultat. Nu ska åtta vårdplatser öppnas i Dorotea. Västerbottens landsting och Dorotea kommun har kommit överens. Åtta vårdplatser kommer att öppnas på sjukstugan Kvarnbäcken. Efter mer än tre år av kamp med ockupation från Doroteaborna är man tillbaka på ruta ett igen, det vill säga innan landstingspolitikerna stängde akutvårds-platser på sjukstugan (Proletären.se). Man ska inte ge sig. Motstånd lönar sig i längden!

dorotheaBild courtesy Proletären.se

 

Malmö/Lund: Sommarens sista ros…

Årets sista rosor blommar i mitt stenparti från tidig vår och ända in i september, ibland tills frosten kommer. Rosor i snö är så breathtaking vackert på ett vemodigt sätt. Men än är det indiansommar, länge nog.


stenparti

Konsten: Wanås.

Wanås är en skulpturpark som blivit mycket uppskattad eftersom den blandar konst och natur. Men jag är en aning ambivalent inför själva principen.. Här går det väl an, i ett sammanhållet konstsammanhang. Men att kontaminera undersköna platser med artefakter verkar allt litet klåfingrigt. Konsten har ett egenvärde men det gäller i ännu högre grad naturen. Den första och den andra naturen, den människoskapade, passar inte alltid ihop. Naturen är ingen artefakt och dessutom förutsättningen för allt annat inklusive oss själva, konsten och konstnärerna.

AnarchyIsOrder

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 augusti, 2015 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: