Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #458. SD – rena dynamiten.

Världen: Fel om Grekland, G W.

Göte Kildén i Internationalen avrättar metodiskt Leif G W Perssons skriverier i Expressen om Greklandskrisen. G W ska nog hålla sig till ett område han behärskar – kriminologien – det blir säkrast så. Det är inte första gången G W slänger halvsmälta avfallsprodukter omkring sig; det var inte länge sedan han gjorde ett utfall mot vänstern som fick t.om. Jan Guillou att reagera. Brist på omdöme kan drabba den bäste men man ska inte publicera allt man tänker.

Sverige: Explosiva Sverigevänner.

En nazist och en SD-politiker har gripits i Falkenberg med 550 kilo dynamit och tändhattar. Nazisten har skrutit om att han kunde överträffa Breivik som den 22 juli 2011 genomförde en sprängning i Oslo och en massaker på Utöya. Minnesdagen är idag. SD är verkligen rena dynamiten.

Naturligtvis var det inte Säpo som avslöjade detta – dom var ute och jagade våldsbejakande vänsterextremister – utan grannarna som hörde en kraftig smäll.

Malmö/Lund: Borgare mot tiggare.

Folkpartisten Philip Sandberg i Lund har en lång rad invändningar mot planerna på att upplåta mark för EU-migranterna. (skd.se). ”Det är oacceptabelt att den som lägger beslag på någon annans mark ska belönas” påstår han utan att komma med något alternativ. Hata tiggare ligger så bekvämt i munnen för borgarna. Det är deras fel att fattigdomen finns och upprätthålls men man vill helst slippa se den.

Konsten: Kolingsborg R.I.P.

Kolingsborgs fasad på Slussen i Stockholm målas just nu med legal graffiti. Därefter ska byggnaden rivas för att ge plats åt den nya Slussenkonstruktionen. Första gången jag var på Kolingsborg var 1988 då Mode 2 målade graffiti inför publik. Den gången var det inomhus och det var en fantastisk upplevelse. Här några bilder från det tillfället: ”Lovin´Art” av Mode 2, detalj.

mode2

Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 juli, 2015 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: