Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #456. Det kommer mera…

Världen: Tsipras förslag godkänt.

Långt in på småtimmarna fick till slut Greklands premiärminister Alexis Tsipras parlamentets godkännande för sin reformplan för att rädda landet ur krisen. Tsipras sade före omröstningen att det nya låneprogrammet på många sätt är bättre än det bud från långivarna som fanns före folkomröstningen och som Tsipras själv kallade för ett ultimatum (Vasabladet).

Varning för kompromisser, Alexis!

”Kommer man först in på kompromissens glidande plan, så är det inte gott att stanna, utan man glider allt längre ut i kompromissens gungfly, vari mer än en har omkommit.” — August Palm, (1849-1922) agitator, skräddare, vänstersosse.

AugustpalmAugust Palm, agitator

Vad händer mer i stora världen? Nasa direktsänder från planeten Pluto och mexikanska drogkartellernas kung El Chapo hade en egen ubåt att smuggla knark med. Allt är således som vanligt.

Sverige: Marita Ulvskog sänker Alexander Stubb på twitter.

”Tja, det var killar som Alexander Stubb som mobbade min handikappade syster på skolgården”. Instämmer till 100% Marita. Finlands finansminister Alexander Stubb är en vedervärdig McCarthyist och översittare.

Polisen köper PR för 35 miljoner. Ja det kan min själ behövas men jag tvivlar allvarligt på att det hjälper.

Malmö/Lund: Det kommer mera väder.

20 grader lovade jag och det blev det också. Jag beundrar humlorna som tumlar runt i mina björnbärsblommor, yra och rusiga. ”Äntligen”, mumlar dom. Jag sitter under mitt stora träd och njuter av solen som strilar genom lövverket. En upprepning av den förlorade sommaren 1987 kan det knappast bli detta år eftersom vi redan haft ett par dagar över 30 grader. Det kommer mera.

Konsten: Anna-Lena Thomsson.

Anna-Lena Thomsson sa upp sig från grisfabriken, blev vegan och började att göra konst om djurrätt. I sommar ställer hon ut i en lada i Dalarna.Liv och död visas på Konstladan i Skamhed, 3 kilometer öster om Vansbro, den 30 juli–9 augusti. Ladan är skyltad från E16 (Fria). Och på tal om detta har forskare hittat en krispig röd algväxt som smakar exakt som bacon. Fast mycket nyttigare.

Bloggtips: Punschverandan. Från anarkistiska attentat till absint-recept; här finns allt för den revolutionäre gentlemannen!

punschlogga16Courtesy Punschverandans logga

Uppdateringar: ”Svenska arbetarrörelsens hjältar” är en kompilation av biografier. To be continued!

Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 juli, 2015 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: