Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #452. Cuba si!

Världen: Kuba går före igen.

Kuba har som första land i världen lyckats utrota överföringen av hiv från mor till barn. ”Ett av de finaste resultat man kan nå genom offentlig sjukvård”, säger Margaret Chan, WHO (fria). Kuba var också först av alla nationer med läkarhjälp till ebola-epidemien. Ett föredöme för övriga världen och även för Sverige med sin dysfunktionella sjukvård. Men så har Kuba också socialism.

Kajsa Ekis Ekman är fortfarande fången i Israel och hälsar att ”jag ruttnar i en fängelsehåla”. Margot Wallström och UD, gör något! Sätt genast press på Israel! Deras beteende är lika olagligt, vidrigt och arrogant som vanligt. Ship to Gaza måste ha eskort av Jas-plan till nästa gång!

Sverige: Billiga bostäder.

15 000 nya hyresrätter om året med en hyra på mellan 3-4000/månaden ska byggas av de rödgröna (expressen.se). Bra att något äntligen händer på den fronten. Det kunde också varit mer. De privata byggbolagen klarar ju inte alls av det. Bostad för alla – även för icke-miljonärer – är en självklar mänsklig rättighet.

Malmö/Lund: Polisen har sommarstängt.

Polisen i Lund har inte längre öppet kvällstid. Alla bovar och banditer jublar. Samtidigt i Stockholm har en polisbil kört ihjäl en 68-årig man. Varför inte avveckla polisen helt och skapa ett bättre alternativ?

Konsten: Ester Roi.

Ester Roi målar stenar i vatten och hon gör det som ingen annan. Ser ni hur hala hennes färggranna objekt är, och hur blöta? Hon är verksam i Kalifornien där figurativ konst fortfarande uppskattas.

 Ester Roi

Courtesy Ester Roi

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 7 juli, 2015 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: