Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #439. Kärlek kan inte överdoseras.

Världen: Ett socialistiskt Utopia i Spanien.

Staden Marinleda i Spanien har ingen polis, ingen brottslighet, ingen arbetslöshet, ingen hunger samt medborgarlön. Ett mönster för resten av världen! Tipstack Maj Wechselmann.

A-City-Where-Everyone-Works-There-Is-No-Police-And-The-Salary-Is-1200-Euros Den spanska staden Marinleda

Sverige: Terrorist eller frihetskämpe?

Den som reser till ett annat land för att begå eller förbereda terroristhandlingar ska kunna dömas till fängelse i högst två år enligt ett svenskt lagförslag. Nästa steg är att utreda om även själva stridandet för en terrororganisation ska kriminaliseras. Vilka organisationer som är terrorlistade bestäms politiskt. Exempelvis är colombianska FARC och kurdiska PKK terrorlistade av USA och EU. Det lämnas alltså utrymme för godtycke. Att kämpa mot ISIS eller göra revolution är givetvis inte en terrorhandling. Och fortfarande gäller att Staten i varje land står för de flesta våldshandlingarna, inte fanatiska smågrupper eller revolutionära folkrörelser. Svenskar som slagits mot ISIS och återvänt hem borde ha Serafimerordnar, folkets hyllningar, tårta och gratis apanage livet ut!

YPGYPG slåss mot ISIS. Och för oss alla!

Sverige: Extra,Extra! Senaste nytt från ockupationen i Högdalen!

Torsdag 18/6 ”17.44 – Ockupationen är inte över. Aktivister har tagit sig upp på taket till byggnaden. De står och kallpratar och njuter av vädret” (AktuelltFokus).

Sverige: Kärlek kan inte överdoseras.

Erik Sigsgaard: Skäll är lika farligt som stryk i barnuppfostran (dn.se). Tänk, det har jag alltid misstänkt. Kärlek däremot kan aldrig överdoseras.

Malmö/Lund: Vi spår att spårväg är på väg…

Det har varit informationsmöte om spårväg i Lund. Såhär går resonemanget:

— Kan ni svara på frågan om det är rätt att bygga spårväg i Lund? — Om man vill är det rätt, om man inte vill är det fel, säger Sven Lorentzi (SDS).

En filosofisk anmärkning med oanade konsekvenser… Det kan tillfogas att ”man” i detta fall är politikerna, inte allmänheten. Politikerna vill ha spårväg – alltså är det rätt. Allmänheten har däremot alltid fel vad vi än tycker. Demokrati kallas det har jag förstått.

Konsten: Eugéne Jansson.

Eugéne Jansson (1862-1915) som just nu visas på Thielska galleriet i Stockholm är känd för sina lätt homoerotiska manliga nakenstudier men också för vackra skymningsbilder. Som den på bilden nedan. Kan vara en sommarnatt i skärgården.

Eugene JanssonLove, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: