Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #406. Marschen mot framtiden.

Världen.

Protesterna mot polisens dödande i USA fortsätter. Den svarte medborgaren Freddy Gray är det senaste polisoffret. Baltimore har skakats av upplopp i flera dygn och undantagstillstånd har proklamerats. Obama erkänner att poliserna handlat fel. Att det är fel med poliser kan han inte erkänna.

BaltimoreFinska anarkisten Ina Juva intervjuas av Yle. ”Människovärden går före skadad egendom. Juva tycker att det är befogat att skada företagens och statens egendom för att motarbeta deras privilegier. Enligt henne ger staten och företagen upphov till betydligt större skada genom deras ageranden och för att medborgarna inte kollektivt sätter gränser för dessa”. Anarkismen i Finland är på frammarsch.

Ina

Sverige.

Mer marscherande mot framtiden. Reaktorerna i Ringhals skall stängas. ”Marschen mot ett kärnkraftsfritt Sverige har startat” skriver AB. Det verkar hoppfullt!

Tre personer åtalade för våldsamt upplopp i Limhamn frias. Kan bero på att det inte var något våldsamt upplopp utan bara polisfantasier. Polisrytteriet Foxtrot var enligt ögonvittnen de enda som gjorde något åtalbart. Daniel Wiklander citerar ur tingsrättens dom angående polisens påstående om ”våldsamt upplopp”:

11188405_10152879751497984_4220149381220799329_nPolisrytteriet och polisledningen – som orsakat ett 50-tal personers allvarliga skador – är de som borde åtalas och dömas. En ytterligare rättegång ska hållas i augusti. Still not lovin´the police.

Malmö/Lund.

Polischefen Jörgen Nilsson gör allt för att förvandla spontanfesten i Stadsparken på Valborg till en hårt styrd och reglerad sammankomst. Tänk om Staten kunde låta människor vara ifred!

Konsten.

Houston är förmodligen den första amerikanska staden som officiellt har sanktionerat graffiti. Kanske även det ett förebud om en framtida utveckling åt rätt håll?

Övrigt.

CNT Madrid frontar India Däck Bokcafé på sin propagandaturné. Courtesy K.T.

CNT MadridLove, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: