Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #407. Revolutionär 1 Maj!

Världen.

Kommentar till dödsskjutningarna i Baltimore.

polismord

https://www.facebook.com/policethepoliceACP?fref=photo

I en artikel i Newsweek diskuteras den intressanta frågan ”Är Putin fascist?” En del talar för det, en del emot. Någon Mussolini eller Franco är han väl inte, men däremot nationalchauvinist, kapitalist, konservativ och djupt auktoritär. Jag tycker nog att likheterna med tyrannen tsar Peter den store därmed är större. Att Kievregimen med Svoboda är fascister råder det mindre tvivel om.

Sverige.

Nu skärper Skolverket reglerna för friskolor. Det var på tiden! Privatskolor för överklassen parasiterar bara på de övriga skolformerna och borde gå bort.

Signaturen Ankan i Expressen har ett förslag på genomförandet av SD:s nolltolerans som ni inte får missa! Det är vattentätt.

Artikeln ”Vi är ett episkt misslyckande” i Fria Tidningen (som jag förut tänkt prenumerera på) är väl ungefär den minst konstruktiva artikel jag någonsin läst, och jag är förvånad över att den alls har publicerats i en sådan tidning. Misantropi, nihilism, uppgivenhet. Pornografin är början på apokalypsen – det kunde varit en högerkristen fanatikers predikan. Pessimismen är så urartad att utvidgat självmord framstår som det enda logiska alternativet. Ja, naturen klarar sig utan människan men inte tvärtom. Men nu är vi en gång här och det är vårt ansvar att göra motstånd mot systemet så gott vi kan. Domedagspredikan – nej. Social revolution – ja. Den ekologiska situationen är allvarlig men inte hopplös och den skillnaden betyder allt. En annan värld är möjlig och resten är ointressant.

Malmö/Lund.

 

1MajOch här may I proudly introduce to you vår eminenta mobiliseringsvideo inför Revolutionär 1 Maj Lund 2015, samling Stortorget 18.00.

https://vimeo.com/125245211

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: