Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #405. Kapitalismen är den permanenta katastrofen.

Världen: Den permanenta katastrofen.

Stort jordskalv i Nepal med 2-3000 döda hittills förstör också kulturminnesmärken i den underbara huvudstaden Katmandu. Efterskalv pågår fortfarande och Mount Everest drabbas av raviner. Sverige bistår med 13 miljoner och hjälparbetare (svd.se). Denna gång verkar det fungera snabbt och effektivt, men skadorna är mycket omfattande.

nepal-lake”Det krävs mycket mer än tillfälliga sjöräddningsoperationer eller fler lagliga vägar in i Europa. Det behövs en ny handelspolitik, en ny klimatpolitik, en ny utvecklingspolitik – samtliga utgående från principen att alla människor har samma rätt till ett anständigt liv, att jordens begränsade resurser tillhör alla” kommenterar Fria katastrofen i Medelhavet.

De enda lagar vi måste lyda är naturlagarna och de enda katastrofer som är oundvikliga är naturkatastroferna. Värre är det med de katastrofer vi skapar själva.

Kapitalismen är den permanenta katastrofen.

Hundra år efter Osmanska rikets folkmord på 1,5 miljoner armenier är det fortfarande förbjudet att säga sanningen i det semi-fascistiska Turkiet.

Förnekelse följer alla katastrofer.

Sverige: Livets Ord, SD, SDU och andra extremister.

*  Polismakten obstruerar mot att nolltoleransen mot graffiti avskaffats i Stockholm med ett ohyggligt kritiserat facebook-inlägg. Alla de trista fördomarna mot graffitimålarna och deras konst finns kvar oförändrade i den polisiära subkulturen. Upplägget påminner mycket om kampanjen ”Så ser du om ditt barn röker hasch” som var lika töntigt utformad.


April 22 at 12:51pm · Ser din tonårings ryggsäck ut såhär?

Då kan du med stor sannolikhet hitta sprayburkar, pennor och annat klotter- och graffitirelaterat i den. Revan bak på ryggen är till för att snabbt kunna plocka ur sprayburkar när den sitter på ryggen.

Andra tecken kan vara om ditt barn:
– tittar på klotterrelaterade hemsidor
– har bilder på graffitimålningar i mobilen
– har skisser på papper och i skolböcker
– har färgstänk på kläder och skor

Som förälder är det viktigt att vara nyfiken och uppmärksam på tecken som kan tyda på att ditt barn klottrar. Skadegörelse blir det då man målar på platser där man inte har ägarens tillstånd. Det kan bli stora skadestånd för dig eller ditt barn

Dela gärna inlägget för att kunskapen ska öka bland föräldrar.

Polisen's photo.

*  Hur vore det om polisen hängde med i samhällets utveckling – kan man begära det? Tydligen inte. Kanske Graffitifrämjandet kan stå till tjänst med en utbildningsdag för polisen? Där behövs verkligen ett kunskapslyft.

*  Livets Ord:aren och nyblivna KD-ledaren Ebba Busch-Thor får massiv kritik bl.a. för sin syn på abortfrågan. Hade någon väntat sig något annat? Hur högervridet kan KD bli? The sky is the limit.

*  Det blir litet komiskt när extremister utesluter andra extremister med budskapet det är ni som är extrema och inte vi. Sett utifrån är både SD och SDU precis lika rasistiska och skillnaderna är minimala. Överkurs i dumheter. Lägg ner alltihop!

Malmö/Lund: Öppen verkstad i Lund. Migrantlägret i Malmö rivs inte – ännu.

Öppen verkstad! Den fullt utrustade verkstaden, där vem som helst kan bland annat snickra, såga och borra, invigdes i fredags. Verkstaden ligger i ett av Stenkrossens hus vid Kastanjegatan och får öppettiderna tisdag och torsdag klockan 13-19.30, samt söndag 10-16.30. Säkerhetsinstruktioner för maskinerna finns som filmklipp på www.lundsoppnaverkstad.se. Instruktioner ges också på plats. Ett berömvärt steg i riktning mot ett Allaktivitetshus – helst ett i varje stadsdel – och nu har vi redan två under utveckling, Vilda Väster och Stenkrossen. Ungdomstinget är jag däremot skeptisk till, det verkar vara en  åtbörd utan demokratiskt innehåll från kommunens sida.

EU-migranternas läger på Industrigatan i Malmö rivs inte som planerat – beslutet är överklagat. En liten tidsfrist mitt i alla katastrofer. Så länge det finns liv finns det hopp – hopp och längtan efter ett radikalt annorlunda samhälle.

Love. Peace & Understanding — anarchy is orderDe e

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: