Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #402. Akta dig för att hamna i SD-buren, Stefan!

Världen: Båtflyktingarna behöver ett öppet Europa!

EU sitter i krismöte om Lampedusatragedierna. Sverige ska medverka bl.a. med flygplan och fartyg för ”att stoppa flyktingkatastrofen i Medelhavet”. Det vill säga stoppa flyktingarna för att ta sig till Europa, eller som det heter ”stoppa människosmugglarna”. ”Vi ska göra allt vi kan för att stoppa de här tragedierna på Medelhavet. Vi ska stoppa människosmugglarna som utnyttjar människor och vi behöver utöka det internationella samarbetet”, säger Stefan Löfven enligt SVT. Vilket innebär samarbete med det ökända vaktbolaget Frontex. Vore det inte bättre att öppna Fort Europas gränser så att folk kan emigrera dit på normala och säkra vägar? Det skulle vara en humanitär insats och stoppa dödsolyckorna. Svenska flygplan och personal gör det inte. Men SD är säkert nöjda. Akta dig för att hamna i SD-buren, Stefan!

Sverige: Apropå Leninpriset.

leninism57

Malmö/Lund: För ett polisfritt 1 Maj!

Nu laddas det upp för arbetarklassens högtidsdag 1 Maj, en gång instiftad av anarkisterna i Chicago i samband med en generalstrejk för 8-timmarsdagen. Kommunistiska Partiet i Lund har blivit gripna för att sätta upp 1 Maj-affischer. Ett politiskt ingrepp i yttrandefriheten som bara förekommer i diktaturer. Förra årets fredliga 1 Maj batongbehandlades oprovocerat av Lundapolisen på ett typiskt vidrigt sätt. Deras modell för att ”komma närmare medborgarna” som det skryts om just nu. Nej tack! Håll er utom synhåll, ju längre bort dess bättre, det blir bäst så. Revolutionär 1 Maj avslutas med stor fest på India. Alla med hjärtat till vänster är välkomna!

1Maj

Konsten: Spring Remake en succé.

Hölls alltså i Snösätra industriområde utanför Rågsved 17–19 april med 120 inbjudna graffitimålare och gatukonstnärer som Ziggy & Disey, Puppet, Motel, Hop Louie, Mogul, IOH, Veganflava, Zappo & Merley, Ollio och Sker. En enorm succé och samtidigt en fest för nolltoleransens avskaffande. Det blir lättare att andas när detta repressiva, misslyckade, kulturfientliga högerprojekt nu går i graven. Hurra!

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: