Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #401. Ida friade till Simon med graffiti.

Nyheterna idag handlar tyvärr mest om rasistbrott och andra otrevligheter. Endast graffitimålarna lyser upp bilden. Tack för att ni finns!

Världen: Fästningen Europa dödar.

Medelhavet är en massgrav. 700 flyktingar från Libyen omkom när en båt på väg till Europa kantrade. Europa måste omvärdera sin flyktingpolitik och det omedelbart!

lampedusa

Flyktingbåt utanför Lampedusa. Courtesy AFP.

Sverige: Zarembas oväder.

DN:s Zaremba skriver om ”oväderhäftiga” domar. Ska nog vara ”ovederhäftiga”. Det oväderhäftiga kan skyllas på klimatförändringarna men vad ska man skylla den usla korrekturläsningen på? Häromdagen var det ”vänterskor” som något överraskande blivit till ”vänsterskor”. Skärpning, DN!

Malmö/Lund: Rasistbrott mot EU-migrant.

Ana från Rumänien blev överfallen med baseballträ av okända rasister på natten i sitt läger i Malmö och fick ett sår i huvudet. På sjukhuset fick hon en räkning på 3 500:- för en omläggning av såret. Såvitt jag vet finns det redan ett beslut om fri akutsjukvård för papperslösa, så det här måste också vara fel. Detta är otroligt skamligt – gör något för EU-migranternas säkerhet och trygghet genast, Malmö kommun! Och AFA på er alla rasister.

Konsten: Ida fick sin Simon med graffiti.

En riktig solskenshistoria utspelades på graffitifesten Spring Remake i Rågsved, Stockholm tack vare Daniel ”Puppet” Blomqvists medverkan.

spring-remake-s

”Samtidigt som landets största graffitievent – med deltagande konstnärer från så väl Frankrike och Kanada som Sverige – gick av stapeln passade Ida Hansson, 22, från Farsta på att fria till sin graffitiälskande sambo Simon Ålander, 23. Och tillvägagångssättet var minst sagt spektakulärt.På en flera meter stor graffitimålning tecknade Sveriges mest kände graffitikonstnär Daniel ”Puppet” Blomqvist upp texten ”Simon, will you marry me / Ida” inför ögonen på en oförstående pojkvän.– Jag har velat fria länge och eftersom graffiti är hela hans livsstil så tänkte jag att jag måste få tag på en av dem som han älskar allra mest, säger Ida Hansson.Till jubel och hejarop från publiken klättrade en överväldigad Simon Ålander sedan upp på stegen och sprejade i rutan för ”Ja” (expressen.se)”.

Vilken underbar händelse – man kan få gåshud för mindre. You are my lucky star. Tack Ida, Simon och Puppet! And all ya writers out there.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 19 april, 2015 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: