Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #377. Vårtecken och varningstecken.

Världen.

En rapport från amerikanska justitiedepartementet fastslår att polisen i Ferguson styrs av en ”djupt rotat och högst påtaglig rasism, både i sin struktur, sina rutiner och sitt agerande i det dagliga polisarbetet”, och att ”polisens systematiska diskriminering av afroamerikanska Fergusonbor mycket konsekvent bryter mot dessas medborgerliga rättigheter, mot lagen och mot den amerikanska konstitutionen”, enligt Sveriges Radio.

Sverige.

”Statens arbete mot politisk extremism är ett mycket dåligt skämt. Med en usel utredning som grund stämplas mona_sahlinhumoristiska vänsteraktivister som potentiella terrorister” skriver Oisin Cantwell i AB.  Och Petter Larsson i samma tidning menar att Sahlin försöker dumförklara kritikerna men egentligen bara dumförklarar sig själv. Mona Sahlin försöker nu försvara sin eländiga Samtalskompass genom att anklaga Allt åt Alla för stöd åt andra organisationer. Om inte RF och AFA funnits hade landsbygden kryllat av nazister men nu minskar dom istället. Därmed har dessa organisationer gjort mer för demokratin än Sahlin någonsin kan göra anspråk på.

Med ett mästrande och lätt infantilt tilltal förklarar Sahlin vilka åsikter, arbetsmetoder och organisationer som enligt henne är tillåtna. Grundlagen struntar hon i. Samtalskompassen är en katastrof och ”nationella samordnaren” Sahlin med en månadslön på 60.000-100.000 i månaden är en totalt onödig utgift för skattebetalarna.

Vad som behövs är en stark antifascistisk rörelse som inte motarbetas och misstänkliggörs utan tvärtom ses som en nödvändig tillgång för hela det demokratiska samhället. Den livaktiga och långvariga diskussion om klassamhället som Allt åt Alla initierade med sin ”Överklassafari” är en av de värdefullaste insatserna på senare år i svensk politik.

Det är sannerligen inte Allt åt Alla som står för ”våldet” i samhället. Det ekonomiska strukturella våldet skördar liv varje dag, Staten med polis och militär skördar liv varje dag, Bofors’ vapen skördar liv varje dag, våldet mot kvinnor skördar liv varje dag, det nynazistiska våldet har hittills inneburit 32 rent politiska mord. Där kan man tala om våldsbejakare. Den radikala vänster som Sahlin felaktigt kallar ”extremistisk” har inte dödat någon alls och gör en insats mot detta politiska våld som aldrig kan överskattas.

Malmö/Lund.

Det jäser av vårtecknen i Skåne och här är ett urval (SdS). De vackraste dagarna väntar oss.

 

vårtecken

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 5 mars, 2015 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: