Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #372. Autonom vänster är den enda vänstern.

Världen.

Det finns inga vänsterextremister. Det finns bara vänsteraktivister. Det är inte ”extremt” att förespråka ”av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”. Det är inte ens extremt att förespråka revolution som världen ser ut och som folkflertalet har det. Det extrema är att upprätthålla Statens och Kapitalets förtryck, med eller utan demokratisk förklädnad. Det viktiga är demokratins innehåll – som lyser med sin frånvaro – inte dess former, som är allt som återstår idag. Därför blir de frihetligt socialistiska, autonoma vänsteraktivisterna bara fler över hela världen för varje dag som går.

a kopia

Sverige.

* Det statliga propagandaministeriet Forum för Skevande Historia har fått sällskap. Den statliga propagandasajten Samtalskompassen skapad av högerjournalister och poliser är specifikt inriktad på att hata den radikala vänstern av idag. Med sin fixering vid ”våld” kan man tro att det är pacifister bakom detta kalkonprojekt. I själva verket älskar dom våld som riktas uppifrån och ner. Då kallas det lag. Är det våld underifrån och upp kallas det brott. I Sverige.pk:s recension av statlig radio: ”Erika, 21”, pulvriseras Samtalskompassen totalt och njutningsfullt.

* Jan Guillou har rätt i att islamofobin är det större problemet och antisemitismen det mindre i Sverige, men kvalitativt är det ingen skillnad: all rasism är lika illa.

* Mera Aftonbladet. Jag läser det vänstersossen Gunnar Fredriksson skriver i bloggen Upplysning. Klokt, intelligent och beläst om filosofi, kultur och ett långt liv som reporter i världen. Det behövs mitt i all ytlighet som flyter på skådespelssamhällets exteriör. Hans biografi om Wittgenstein är den bästa jag vet i sitt slag.

Malmö/Lund.

Den autonoma vänstern är särskilt stark i Malmö/Lund-området, konstaterar den förut nämnda ”Samtalskompassen” förskräckt. Ja, det är mycket glädjande. Det är också helt nödvändigt med tanke på samhällets flathet mot rasism, SD-fascism, islamofobi och nazism att det finns ett motstånd och ett alternativ. Ekonomisk demokrati borde vara ett samhällsfundament men så är det inte alls och därför finns den radikala vänstern. Gå med i kampen du också! Även på kort sikt uppnår vi resultat.

 

India

 

Konsten

Jag målar febrilt som vanligt. Just nu har jag tillverkat små tredimensionella insekter. Skalbaggar i guld och silver är ett av naturens mest fantasifulla påhitt. Läs gärna om mina färgupplevelser här. Premiär på fredag på India Däck Bokcafe – välkommen!

 

Love, Peace & Understanding –  anarchy is order

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: