Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #371. Vårt öppna samhälle?

Världen.

På ettårsdagen av kuppen i Kiev demonstrerade 100 000 i Moskva mot fascismen i Ukraina (Workers World). Fascismen i Ukraina är ett tabubelagt ämne i väst, men Kievregimen är helt beroende av de fascistiska väpnade grupperna eftersom den reguljära armén är dåligt motiverad, dåligt utrustad och dåligt tränad (RT News).

 

moscow_0305

 

Sverige.

Rikspolischefen Dan Eliasson publicerar en kort DN-artikel där uttrycket Hot förekommer 12 gånger, Fri- och rättigheter förekommer 9 gånger, Vårt öppna samhälle förekommer 8 gånger och Demokrati förekommer 6 gånger. Det kunde vara en valfri politiker med ett tal i vilket ämne som helst, men detta är en charmoffensiv som ska öka polisens popularitet, vilken som bekant är i botten på grund av otaliga skandaler och övergrepp vilka nu ska döljas bakom en kaskad av floskler.

Glöm Nya Moderaterna, här kommer Nya Polisen.

Samtidigt berättar Ekot 20 februari att soldater med två veckors polisutbildning i bagaget ska kunna sättas in för strid mot civila. Ådalen 1931 kan alltså när som helst komma att upprepas.

 

Här vilar
en svensk arbetare
stupad i fredstid
vapenlös värnlös
arkebuserad
av okända kulor
Brottet var hunger
Glöm honom aldrig

Malmö/Lund.

Lunds kommun slog nytt befolkningsrekord under 2014. Vid årsskiftet var befolkningen 115 968 personer. Finns det verkligen så många bostäder i Lund? LKF har 8 600 lägenheter, AF Bostäder har 5 950.  42 000 personer stod i LKF:s bostadskö 2012. Det motsvarar alltså ungefär en tredjedel av befolkningen.

Konsten.

En glad nyhet. I sommar får Söder i Stockholm två lagliga graffitiväggar. Den långa muren vid Zinkensdamms IP kan bli den ena. – Den är så grå och tråkig nu, säger Mathias Leveborn (V) på Södermalms stadsdelsnämnd (dn.se).

 

mural-1

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: