Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #360. Anarkismen är också gratis.

Världen.

”Anarkismen är inne igen” skrev Tiina Rosenberg i Dagens Arena för en tid sedan. Ursäkta men när var den ute? Den har en obruten historia sedan 1840 även om den numera är mer synlig än vanligt. Vilket så klart är mycket positivt. Annars var det rätt. http://www.dagensarena.se/magasinetarena/tiina-rosenberg-anarkismen-ar-inne-igen/

Är FARC-gerillan terrorister? Det påstår DN men det avfärdar bloggen Svensson. Max Stirner sa en gång att ”Staten kallar sitt våld för lag och individens för brott”. Vem som kallas för terrorist är ännu mer godtyckligt; den som inte har tolkningsföreträdet i allmänhet. Svensson har helt rätt i att det snarare är regimen i Colombia än FARC som är terrorister. ”Terrorism är de fattigas krig och krig är de rikas terrorism”.

Tre kvinnor i underkläder gick in på ett fängelse i Brasilien och bjöd vakterna på whisky sent på kvällskvisten. Sen handfängslade de vakterna och släppte ut alla fångarna (: ♥ (dn.se).

Sverige.

Filmsajten Dreamfilm med en hel del sci-fi och svenska serier med mera attackeras ännu en gång av de fanatiska Antipiraterna och byter namn till DreamfilmHD.com. Något så förfärligt som att vara gratis måste ju hela samhällsapparaten mobiliseras kraftigt mot… ja, kom inte och säg att det saknas viktiga problem i det svenska samhället. PS. Anarkismen är också gratis. DS.

Malmö/Lund.

På måndag 9 februari planerar ”Pegida Sverige” sitt första offentliga hatmöte mot muslimer på Stortorget i Malmö. Detta är ett rasistiskt utspel som måste få svar från en stor folkopinion. S:t Petris kyrkklockor kommer att ringa.

Dödsolyckan och de många skadade i Lund orsakad av en skenande buss som i sin tur skedde samtidigt som ett utsläpp av kokande vatten och ogenomtränglig dimma från en av Kraftringens varmvattensledningar, från 1967 (!) – ställer frågan om hur det lukrativa bolaget hanterar sin säkerhet, som under vintern också förorsakat flera stora strömavbrott.

Det blir inte bättre av att Kraftringen också är Sveriges dyraste bolag för elkonsumenterna, har absolut monopol på själva elnätet och inte tvekar att stänga av strömmen som ett påtryckningsmedel att få in sina fakturor. Utred alltihop och gör det nu!

Konsten.

Några av gatukonstnären Jessica Hallbäcks smashiga tavlor som man kan hitta litet varstans i det offentliga rummet. Gratis!

 Jessica-2

Courtesy Jessica Hallbäck

Bloggtips.

Dackekurirenhttps://dackekuriren.wordpress.com/ är Smålands nations organ, nu i bloggformat. Verkar mycket lovande. Minsann om inte Simon dyker upp där…najs.

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: